‘Europcar wijst overnamebod van VW af’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Europcar heeft een overnamebod afgewezen. (Foto: Shutterstock)

Autoverhuurbedrijf Europcar International heeft een overnamebod van 44 eurocent per aandeel verworpen. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Europcar geeft geen details vrij, maar volgens persbureau Reuters zou het om een bod van 2,6 miljard dollar (2,2 miljard euro) van Volkswagen gaan.

De autofabrikant heeft al langer interesse in het autoverhuurbedrijf en voerde eerder besprekingen met de Franse onderneming. Ditmaal zou het om de verwerving van een meerderheidsbelang gaan in Europcar International, waarbij investeerders als Attestor en Pon Holdings aanhaken. De Nederlandse franchisenemer van het autoverhuurbedrijf is Spuigroep.

Pon-woordvoerder Jacques Geijsen meldt desgevraagd geen commentaar te geven over de rol van Pon Holdings.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘Europcar wijst overnamebod van VW af’ | Automotive Online

‘Europcar wijst overnamebod van VW af’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Europcar heeft een overnamebod afgewezen. (Foto: Shutterstock)

Autoverhuurbedrijf Europcar International heeft een overnamebod van 44 eurocent per aandeel verworpen. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Europcar geeft geen details vrij, maar volgens persbureau Reuters zou het om een bod van 2,6 miljard dollar (2,2 miljard euro) van Volkswagen gaan.

De autofabrikant heeft al langer interesse in het autoverhuurbedrijf en voerde eerder besprekingen met de Franse onderneming. Ditmaal zou het om de verwerving van een meerderheidsbelang gaan in Europcar International, waarbij investeerders als Attestor en Pon Holdings aanhaken. De Nederlandse franchisenemer van het autoverhuurbedrijf is Spuigroep.

Pon-woordvoerder Jacques Geijsen meldt desgevraagd geen commentaar te geven over de rol van Pon Holdings.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.