VNA: Onderzoek Hoekstra omvat meer dan private lease

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen beschermd het Keurmerk Private Lease consumenten tegen hoge financiële lasten. (Foto: Shutterstock)

Het onderzoek dat minister Wopke Hoekstra van Financiën laat uitvoeren naar private lease omvat volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) ook een plan om de financiële weerbaarheid van consumenten te vergroten. Voorafgaand aan de bekenmaking van het onderzoek namen VNA en het Keurmerk Private Lease deel aan de rondetafelgesprekken die de minister hield over de autoleasesector. Hierin hebben zij aangegeven dat de zelfregulering van de markt goed werkt. Dat meldt de VNA vandaag.

Weerbaarheid

Het onderzoek dat minister Hoekstra uit laat voeren naar private lease maakt deel uit van een plan om de financiële weerbaarheid van consumenten te verbeteren. De uitkomsten worden naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 bekend gemaakt. De vereniging en het keurmerk hebben hun ondersteuning aangeboden bij het verzamelen van informatie en het opzetten van het onderzoek. Volgens de VNA wordt in het onderzoek de focus gelegd op de draagkrachtnormen van consumenten en de BKR registratie.

Renate Hemerik, voorzitter VNA, stelt dat het keurmerk de consument beschermd tegen hoge financiële lasten. “Het Keurmerk Private Lease onderscheidt zich positief en laat zien dat zelfregulering een passend en kansrijk alternatief is voor wetgeving. Overigens focust de minister zich op het verbeteren van de financiële weerbaarheid van consumenten en zeker niet specifiek op private lease. Gezien het succes en de enorme bekendheid van private autolease begrijp ik wel dat dit een lekker aansprekend voorbeeld is.“

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

VNA: Onderzoek Hoekstra omvat meer dan private lease | Automotive Online

VNA: Onderzoek Hoekstra omvat meer dan private lease

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen beschermd het Keurmerk Private Lease consumenten tegen hoge financiële lasten. (Foto: Shutterstock)

Het onderzoek dat minister Wopke Hoekstra van Financiën laat uitvoeren naar private lease omvat volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) ook een plan om de financiële weerbaarheid van consumenten te vergroten. Voorafgaand aan de bekenmaking van het onderzoek namen VNA en het Keurmerk Private Lease deel aan de rondetafelgesprekken die de minister hield over de autoleasesector. Hierin hebben zij aangegeven dat de zelfregulering van de markt goed werkt. Dat meldt de VNA vandaag.

Weerbaarheid

Het onderzoek dat minister Hoekstra uit laat voeren naar private lease maakt deel uit van een plan om de financiële weerbaarheid van consumenten te verbeteren. De uitkomsten worden naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 bekend gemaakt. De vereniging en het keurmerk hebben hun ondersteuning aangeboden bij het verzamelen van informatie en het opzetten van het onderzoek. Volgens de VNA wordt in het onderzoek de focus gelegd op de draagkrachtnormen van consumenten en de BKR registratie.

Renate Hemerik, voorzitter VNA, stelt dat het keurmerk de consument beschermd tegen hoge financiële lasten. “Het Keurmerk Private Lease onderscheidt zich positief en laat zien dat zelfregulering een passend en kansrijk alternatief is voor wetgeving. Overigens focust de minister zich op het verbeteren van de financiële weerbaarheid van consumenten en zeker niet specifiek op private lease. Gezien het succes en de enorme bekendheid van private autolease begrijp ik wel dat dit een lekker aansprekend voorbeeld is.“

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.