Multiscope: Half miljoen private leaseauto’s in 2021

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Private lease is, volgens onderzoek van Multiscope, een steeds serieuzere financieringsoptie. (Foto: Shutterstock)

Het totale aantal private leaseauto’s komt in 2021 naar schatting uit op meer dan 500 duizend stuks. Zo meldt Multiscope in een persbericht naar aanleiding van onderzoek onder ruim 6 duizend Nederlanders.

“Wellicht is dit een optimistische schatting”, reageert Yves Kistemaker, marktanalist bij Multiscope, desgevraagd aan Automotive. Kistemaker plaatst tevens de kanttekening dat het onderzoek medio februari/maart is verricht, net voordat de coronacrisis losbrak in ons land. Volgens hem is het op dit moment lastig om voorspellingen te doen en gaat het hier om schattingen voor het einde van de eerst helft van volgend jaar. Ook stelt hij dat consumenten naar de toekomst toe altijd iets optimistischer zijn in hun verwachtingen. VNA meldde vorige week nog dat over de eerste helft van dit jaar private lease met 7,5 procent groeide tot 178 duizend.

Serieuze financieringsoptie

Iets dat volgens Kistemaker wel heel duidelijk naar voren komt uit het Smart Car Monitor-onderzoek is dat private lease voor consumenten een serieuze financieringsoptie is als ze een auto willen aanschaffen. Ongeveer één op de vier consumenten die komend jaar een auto aanschaft, gaat deze leasen (22%). De helft hiervan (11%) gaat deze private leasen. Daarmee komt de schatting van Multiscope in 2021 uit op een totaal aantal private leaseauto’s van 500 duizend stuks. Volgens het onderzoek zijn vooral elektrische auto’s (23%) in trek. Het merendeel van de consumenten die komende jaar een auto aanschaft, koopt een tweedehands (54%) of nieuw (22%).

Uit eerder onderzoek van Multiscope bleek dat mensen nog wantrouwend zijn tegenover de zelfrijdende auto.

 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Multiscope: Half miljoen private leaseauto’s in 2021 | Automotive Online

Multiscope: Half miljoen private leaseauto’s in 2021

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Private lease is, volgens onderzoek van Multiscope, een steeds serieuzere financieringsoptie. (Foto: Shutterstock)

Het totale aantal private leaseauto’s komt in 2021 naar schatting uit op meer dan 500 duizend stuks. Zo meldt Multiscope in een persbericht naar aanleiding van onderzoek onder ruim 6 duizend Nederlanders.

“Wellicht is dit een optimistische schatting”, reageert Yves Kistemaker, marktanalist bij Multiscope, desgevraagd aan Automotive. Kistemaker plaatst tevens de kanttekening dat het onderzoek medio februari/maart is verricht, net voordat de coronacrisis losbrak in ons land. Volgens hem is het op dit moment lastig om voorspellingen te doen en gaat het hier om schattingen voor het einde van de eerst helft van volgend jaar. Ook stelt hij dat consumenten naar de toekomst toe altijd iets optimistischer zijn in hun verwachtingen. VNA meldde vorige week nog dat over de eerste helft van dit jaar private lease met 7,5 procent groeide tot 178 duizend.

Serieuze financieringsoptie

Iets dat volgens Kistemaker wel heel duidelijk naar voren komt uit het Smart Car Monitor-onderzoek is dat private lease voor consumenten een serieuze financieringsoptie is als ze een auto willen aanschaffen. Ongeveer één op de vier consumenten die komend jaar een auto aanschaft, gaat deze leasen (22%). De helft hiervan (11%) gaat deze private leasen. Daarmee komt de schatting van Multiscope in 2021 uit op een totaal aantal private leaseauto’s van 500 duizend stuks. Volgens het onderzoek zijn vooral elektrische auto’s (23%) in trek. Het merendeel van de consumenten die komende jaar een auto aanschaft, koopt een tweedehands (54%) of nieuw (22%).

Uit eerder onderzoek van Multiscope bleek dat mensen nog wantrouwend zijn tegenover de zelfrijdende auto.

 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.