Volkswagen Pon Financial Services koopt Muntstad Lease

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Volkswagen Pon Financial Services koopt een meerderheidsaandeel in Muntstad Lease, onderdeel van de Utrechtse VAG-dealer Muntstad groep. “De overname is in lijn met de groeistrategie van Volkswagen Pon Financial Services, die de afgelopen jaren verschillende leaseportefeuilles heeft overgenomen”, zo meldt VWPFS vandaag. VWPFS kocht dit jaar onder andere de leasetak van Borchwerf en Auto Flevo (2Lease).Alle ins&outs weten van de grootste dealerholdings en leasemaatschappijen? Bestel dan onze brancherapporten.

Muntstad Lease blijft zelfstandig opereren, in nauwe samenwerking met de dealerorganisatie waarvan Pon een van de aandeelhouders is. Volkswagen Pon Financial Services is onder andere de lease-facilitator voor het dealernetwerk van aandeelhouder Pon. Daarnaast heeft het bedrijf ook een universele tak voor de overige merken.Lees hier ons Jaar in Beeld-artikel over de ontwikkelingen in de leasebranche in 2019.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Volkswagen Pon Financial Services koopt Muntstad Lease | Automotive Online

Volkswagen Pon Financial Services koopt Muntstad Lease

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Volkswagen Pon Financial Services koopt een meerderheidsaandeel in Muntstad Lease, onderdeel van de Utrechtse VAG-dealer Muntstad groep. “De overname is in lijn met de groeistrategie van Volkswagen Pon Financial Services, die de afgelopen jaren verschillende leaseportefeuilles heeft overgenomen”, zo meldt VWPFS vandaag. VWPFS kocht dit jaar onder andere de leasetak van Borchwerf en Auto Flevo (2Lease).Alle ins&outs weten van de grootste dealerholdings en leasemaatschappijen? Bestel dan onze brancherapporten.

Muntstad Lease blijft zelfstandig opereren, in nauwe samenwerking met de dealerorganisatie waarvan Pon een van de aandeelhouders is. Volkswagen Pon Financial Services is onder andere de lease-facilitator voor het dealernetwerk van aandeelhouder Pon. Daarnaast heeft het bedrijf ook een universele tak voor de overige merken.Lees hier ons Jaar in Beeld-artikel over de ontwikkelingen in de leasebranche in 2019.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.