Alphabet verkiest Peugeot 508 tot Leaseauto van het Jaar

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Peugeot 508 is door leasemaatschappij Alphabet uitgeroepen tot Leaseauto van het Jaar. (Foto: Peugeot)

De Peugeot 508 is door leasemaatschappij Alphabet uitgeroepen tot Leaseauto van het Jaar. Dat maakte de leasemaatschappij zojuist bekend in de Nationale Autoshow van BNR. In de afgelopen jaren gingen onder meer de Skoda Suberb en Volkswagen Passat er met de titel vandoor. 

In de categorie Economy won de Ford Fiesta. Bij Business gaat de titel naar de Peugeot 508. In twee categorieën bleef de prijs binnen de eigen BMW-muren. De prijs bij de klasse Business Premium ging naar de BMW 3-serie, die de Tesla Model 3 net voor bleef. De categorie Executive was een prooi voor de BMW X5.

De publiekslieveling was de Tesla Model 3. De vakjury ging voor de 508.

Lees hier wat het Automotive Autonieuws Panel van de Peugeot 508 vindt.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.