Leaseplan onderzoekt opties verzelfstandiging Carnext

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Carnext in Breukelen, één van de drie vestigingen in ons land. (Foto: Carnext)

Leasebedrijf Leaseplan onderzoekt de mogelijkheid om Carnext als een zelfstandig platform in de markt te zetten waarop naast Leaseplan ook derden hun remarketingauto’s op commissiebasis kunnen aanbieden aan consumenten. In de loop van 2019 zullen de financiële resultaten van Carnext apart worden gerapporteerd. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.

Carnext groeide vorig jaar fors. Vorig jaar werden er 50 duizend auto’s via het platform verkocht aan consumenten, 65 procent meer dan in 2017. Het is actief in 22 landen en telt in totaal 32 vestigingen. In ons land heeft het drie vestigingen. Begin dit jaar werd de vestiging in Harderwijk gesloten en werd de locatie in Zwolle uitgebreid.

Op zoek

Met de mededeling lijkt de verkoop van Carnext, waarin de afgelopen jaren fors is geïnvesteerd, een stap dichterbij. Vorige maand kwam via het FD al naar buiten dat Leaseplan op zoek zou zijn naar kopers. Het zou een manier kunnen zijn voor de aandeelhouders, die een beursgang vorig jaar zagen afketsen, om toch nog een deel van de waarde te verzilveren, aldus het FD. Leaseplan gaat zelf niet in op welke mogelijkheden er zoal worden onderzocht. Carnext zou tussen de 1 en 2,5 miljard euro waard zijn, op een totale ingeschatte waarde van 7,5 miljard.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Leaseplan onderzoekt opties verzelfstandiging Carnext | Automotive Online

Leaseplan onderzoekt opties verzelfstandiging Carnext

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Carnext in Breukelen, één van de drie vestigingen in ons land. (Foto: Carnext)

Leasebedrijf Leaseplan onderzoekt de mogelijkheid om Carnext als een zelfstandig platform in de markt te zetten waarop naast Leaseplan ook derden hun remarketingauto’s op commissiebasis kunnen aanbieden aan consumenten. In de loop van 2019 zullen de financiële resultaten van Carnext apart worden gerapporteerd. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.

Carnext groeide vorig jaar fors. Vorig jaar werden er 50 duizend auto’s via het platform verkocht aan consumenten, 65 procent meer dan in 2017. Het is actief in 22 landen en telt in totaal 32 vestigingen. In ons land heeft het drie vestigingen. Begin dit jaar werd de vestiging in Harderwijk gesloten en werd de locatie in Zwolle uitgebreid.

Op zoek

Met de mededeling lijkt de verkoop van Carnext, waarin de afgelopen jaren fors is geïnvesteerd, een stap dichterbij. Vorige maand kwam via het FD al naar buiten dat Leaseplan op zoek zou zijn naar kopers. Het zou een manier kunnen zijn voor de aandeelhouders, die een beursgang vorig jaar zagen afketsen, om toch nog een deel van de waarde te verzilveren, aldus het FD. Leaseplan gaat zelf niet in op welke mogelijkheden er zoal worden onderzocht. Carnext zou tussen de 1 en 2,5 miljard euro waard zijn, op een totale ingeschatte waarde van 7,5 miljard.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.