Univé en Athlon samen in private lease

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Univé en Athlon samen in private lease. (Foto: Univé)

Univé en Athlon gaan vanaf deze maand gezamenlijk private lease aanbieden in een pilot. Dat meldt de verzekeraar in een persbericht. Naar eigen zeggen wil Univé meer zijn dan een verzekeraar. “We willen ons ontwikkelen tot een zekerheidsmerk”, vertelt Univé-woordvoerder Saskia Buis aan Automotive. “Wij staan voor het vergroten van zekerheid in de levens van ons klanten. Daar past private lease heel goed bij. De consument wil zich geen zorgen meer maken over autobezit. Bovendien zijn particuliere auto’s gemiddeld acht jaar oud. Minder betrouwbaar, minder veilig in minder duurzaam dan een nieuwe auto.”

“Met ons private lease spelen we ook in op de trend van bezit naar gebruik”, stelt ook Etienne de Cooker, directeur schade bij Univé. Volgens de verzekeraar past de samenwerking in de partnerstrategie. Univé is vooral actief in de noordelijke provincies en langs de oostgrens en bereikt daarmee een groot en doorgaans nieuw publiek voor Athlon.

De pilot van Athlon en Univé is deze maart van start gegaan en loopt tot het einde van dit jaar. Het streven is om honderd contracten af te sluiten, maar dat aantal is niet zaligmakend, vertelt Saskia Buis,  “We willen vooral weten of klanten ons beschouwen als een logische partner bij het afsluiten van private leasecontracten.”

Het gezamenlijk aanbod van Athlon en Univé omvat diverse modellen, waaronder een Kia Picanto en een Nissan Leaf, Kia Niro of Opel Crossland. De looptijden variëren van één tot vijf jaar.

De coöperatie Univé telt 1,6 miljoen leden met ruim 4 miljoen verzekeringen. Athlon staat op de tweede plek van de Automotive Leasemaatschapij Top 60 met een vloot van 111 duizend auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Univé en Athlon samen in private lease | Automotive Online

Univé en Athlon samen in private lease

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Univé en Athlon samen in private lease. (Foto: Univé)

Univé en Athlon gaan vanaf deze maand gezamenlijk private lease aanbieden in een pilot. Dat meldt de verzekeraar in een persbericht. Naar eigen zeggen wil Univé meer zijn dan een verzekeraar. “We willen ons ontwikkelen tot een zekerheidsmerk”, vertelt Univé-woordvoerder Saskia Buis aan Automotive. “Wij staan voor het vergroten van zekerheid in de levens van ons klanten. Daar past private lease heel goed bij. De consument wil zich geen zorgen meer maken over autobezit. Bovendien zijn particuliere auto’s gemiddeld acht jaar oud. Minder betrouwbaar, minder veilig in minder duurzaam dan een nieuwe auto.”

“Met ons private lease spelen we ook in op de trend van bezit naar gebruik”, stelt ook Etienne de Cooker, directeur schade bij Univé. Volgens de verzekeraar past de samenwerking in de partnerstrategie. Univé is vooral actief in de noordelijke provincies en langs de oostgrens en bereikt daarmee een groot en doorgaans nieuw publiek voor Athlon.

De pilot van Athlon en Univé is deze maart van start gegaan en loopt tot het einde van dit jaar. Het streven is om honderd contracten af te sluiten, maar dat aantal is niet zaligmakend, vertelt Saskia Buis,  “We willen vooral weten of klanten ons beschouwen als een logische partner bij het afsluiten van private leasecontracten.”

Het gezamenlijk aanbod van Athlon en Univé omvat diverse modellen, waaronder een Kia Picanto en een Nissan Leaf, Kia Niro of Opel Crossland. De looptijden variëren van één tot vijf jaar.

De coöperatie Univé telt 1,6 miljoen leden met ruim 4 miljoen verzekeringen. Athlon staat op de tweede plek van de Automotive Leasemaatschapij Top 60 met een vloot van 111 duizend auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.