ALD en Stern in gesprek over overname Sternlease

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
ALD is de waarschijnlijke koper van Sternlease. (Foto: ALD)

De beursgenoteerde dealerholding Stern Groep voert exclusieve gesprekken met ALD Automotive over de overname van Sternlease. Als onderdeel van de mogelijke overname worden er gesprekken gevoerd over een strategische partnerovereenkomst, waarbij de dealergroep Stern via het eigen dealernetwerk leasecontracten aanbrengt bij ALD Automotive en waarbij Stern als voorkeurspartner van ALD Automotive auto’s kan leveren, onderhouden, repareren en de inzet van vervangend vervoer.Stern staat sinds dit jaar op de tweede plek in de Automotive Dealerholding Top 60.

Sternlease is de leasetak van Stern Groep en heeft een vloot van circa 12.500 voertuigen. ALD Automotive Nederland telt op dit moment een vloot van ruim 50 duizend voertuigen. “Met de beoogde transactie sterkt ALD Automotive opnieuw haar positie in de leasemarkt, met name in de mkb en particuliere markt”, aldus ALD.Lees ook: In de nieuwe strategie van Stern staat gebruik in plaats van bezit centraal.

Stern laat zich in dit traject bijstaan door ING Corporate Finance en Van Doorne als respectievelijk financieel en juridisch adviseur. De leaseportefeuille staat sinds eind vorig jaar in de verkoop.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

ALD en Stern in gesprek over overname Sternlease | Automotive Online

ALD en Stern in gesprek over overname Sternlease

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
ALD is de waarschijnlijke koper van Sternlease. (Foto: ALD)

De beursgenoteerde dealerholding Stern Groep voert exclusieve gesprekken met ALD Automotive over de overname van Sternlease. Als onderdeel van de mogelijke overname worden er gesprekken gevoerd over een strategische partnerovereenkomst, waarbij de dealergroep Stern via het eigen dealernetwerk leasecontracten aanbrengt bij ALD Automotive en waarbij Stern als voorkeurspartner van ALD Automotive auto’s kan leveren, onderhouden, repareren en de inzet van vervangend vervoer.Stern staat sinds dit jaar op de tweede plek in de Automotive Dealerholding Top 60.

Sternlease is de leasetak van Stern Groep en heeft een vloot van circa 12.500 voertuigen. ALD Automotive Nederland telt op dit moment een vloot van ruim 50 duizend voertuigen. “Met de beoogde transactie sterkt ALD Automotive opnieuw haar positie in de leasemarkt, met name in de mkb en particuliere markt”, aldus ALD.Lees ook: In de nieuwe strategie van Stern staat gebruik in plaats van bezit centraal.

Stern laat zich in dit traject bijstaan door ING Corporate Finance en Van Doorne als respectievelijk financieel en juridisch adviseur. De leaseportefeuille staat sinds eind vorig jaar in de verkoop.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.