ALD start met occasionlease en autodeelconcept

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
'We kijken niet langer alleen maar naar de contract lifetime.' Foto: Viola Robbemondt

“Voor ons was de ‘vehicle lifetime’ altijd net zo lang als de ‘contract lifetime’. Zodra een contract afliep, verdween een auto in de remarketing. Naar de handel dus”, stelt Bal. “Tegenwoordig gaan auto’s steeds langer mee en het gebruik wordt belangrijker dan het bezit. Bovendien is de looptijd van een contract vaak korter dan een paar jaar geleden.” Door occasionlease aan te bieden, krijgt de auto onder de vleugels van ALD Automotive een tweede berijder.In Nederland staat ALD Automotive op de zesde plek in de Leasemaatschappij Top 60.

ALD Automotive heeft vorig jaar in diverse landen zogenoemde innovatiehubs neergezet waar nieuwe initiatieven worden gelanceerd en uitgeprobeerd, dit zijn daar uitkomsten van.

Rekening splitten

Niet alleen worden de ex-leaseauto’s aangeboden als occasion private leaseauto, ALD werkt ook aan het autodeelconcept ALD Sharing. “In Italië draait het al een tijd en is het succesvol. Een bedrijf kan dan de pool onder het personeel delen. Zowel zakelijk als privé, want er zit een ‘split-billing’-tool bij, waardoor de rekening voor zakelijke en privé ritten eenvoudig gesplitst wordt.”

Bal legt uit dat OEM’s ook veel belangstelling tonen voor autodelen en de nieuwe mobiliteitsconcepten waar ALD aan werkt. “Beide concepten helpen ons om weer een nieuwe stap te zetten in het bieden van flexibele mobiliteit.”Lees hier ook het interview dat Automotive eerder dit jaar had met Carel Bal.

Leaseplan startte dit jaar ook met occasionlease aan particulieren en neemt het autodeelconcept Sammsamm over van dochteronderneming Mobility Mixx.

ALD start met occasionlease en autodeelconcept | Automotive Online

ALD start met occasionlease en autodeelconcept

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
'We kijken niet langer alleen maar naar de contract lifetime.' Foto: Viola Robbemondt

“Voor ons was de ‘vehicle lifetime’ altijd net zo lang als de ‘contract lifetime’. Zodra een contract afliep, verdween een auto in de remarketing. Naar de handel dus”, stelt Bal. “Tegenwoordig gaan auto’s steeds langer mee en het gebruik wordt belangrijker dan het bezit. Bovendien is de looptijd van een contract vaak korter dan een paar jaar geleden.” Door occasionlease aan te bieden, krijgt de auto onder de vleugels van ALD Automotive een tweede berijder.In Nederland staat ALD Automotive op de zesde plek in de Leasemaatschappij Top 60.

ALD Automotive heeft vorig jaar in diverse landen zogenoemde innovatiehubs neergezet waar nieuwe initiatieven worden gelanceerd en uitgeprobeerd, dit zijn daar uitkomsten van.

Rekening splitten

Niet alleen worden de ex-leaseauto’s aangeboden als occasion private leaseauto, ALD werkt ook aan het autodeelconcept ALD Sharing. “In Italië draait het al een tijd en is het succesvol. Een bedrijf kan dan de pool onder het personeel delen. Zowel zakelijk als privé, want er zit een ‘split-billing’-tool bij, waardoor de rekening voor zakelijke en privé ritten eenvoudig gesplitst wordt.”

Bal legt uit dat OEM’s ook veel belangstelling tonen voor autodelen en de nieuwe mobiliteitsconcepten waar ALD aan werkt. “Beide concepten helpen ons om weer een nieuwe stap te zetten in het bieden van flexibele mobiliteit.”Lees hier ook het interview dat Automotive eerder dit jaar had met Carel Bal.

Leaseplan startte dit jaar ook met occasionlease aan particulieren en neemt het autodeelconcept Sammsamm over van dochteronderneming Mobility Mixx.