Winst Leaseplan Corporation 21 procent hoger in eerste kwartaal

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Dit meldt Leaseplan in het kwartaalbericht. Het aantal voertuigen in de vloot steeg met 6 procent, van 1,582 miljoen naar 1,681 miljoen stuks. De groei was relatief het grootst in Duitsland, Nederland en Italië. Leaseplan is in meer dan dertig landen actief.
Ook het resultaat op verzekeringen was positief: dit steeg van 48 naar 57 miljoen euro. Alleen het remarketingresultaat daalde licht: van 53,5 miljoen euro in Q1-2016 naar 50,7 miljoen euro over de eerste drie maanden van dit jaar. In Automotive 5 leest u alles over de leasemarkt in het dossier Fleet&leasing.
Ook de gedaalde overheadkosten tellen mee bij de winstberekening. Door een reorganisatie in het vierde kwartaal van 2016 is het aantal medewerkers bijna 7 procent gedaald ten opzichte van Q1 in vorig jaar. De overheadkosten zijn 4 procent gedaald van van 217 tot 208 miljoen euro. Afgelopen jaar werd de winst van leaseplan juist gedrukt door de kosten van de reorganisatie.

Verhuizing

Leasplan sluit het kwartaalbericht af met enkele recente ontwikkelingen, zoals de Europese samenwerking met Uber. Daarnaast meldt het bedrijf dat de Corporation vanaf 6 juni is gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas, waar ook de Leaseplan Bank zich vestigt. Het kantoor van Leaseplan Nederland blijft in Almere. Het kwartaalbericht van Leaseplan vindt u in de Automotive Kennisbank.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.