Noordlease verkocht aan Hitachi

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat melden de bedrijven in een persbericht. Noordlease behoort tot de grootste leasemaatschappijen van Nederland. Bekijk de Leasemaatschappij Top 24 in onze Kennisbank.

Onder de nieuwe eigenaar denkt Noordlease zijn groeiambities verder te kunnen ontwikkelen en versnellen. Hitachi was op zoek naar een overnamekandidaat om haar huidige activiteiten uit te breiden naar het vasteland van Europa. Noordlease was vooral vanwege de kwaliteit van de portefeuille en haar kost-efficiënte en transparante bedrijfsvoering een zeer interessante kandidaat, aldus de NOM. 

De aandeelhouders NIBC Mezzanine & Equity Partners en de NOM besloten 2,5 jaar geleden, samen met het management, tot de overname van Noordlease van Alphabet Nederland

Over de overnamesom doen de bedrijven geen mededeling. “Hitachi is een strategische, kapitaalkrachtige koper en een nieuwkomer op het Europese vasteland. Hierdoor komt de verankering van Noordlease in de volgende fase: Noordlease is vanaf nu de uitvalsbasis voor de Europese expansie van Hitachi op het gebied van autolease. Team NOM is er trots op een bijdrage te hebben mogen leveren aan het succes van Noordlease en deze belangrijke volgende stap”, aldus Jeroen van Onna, investmentmanager bij NOM Finance.

Noordlease realiseerde in 2015 een omzet van ruim 71 miljoen euro en een winst van 2,2 miljoen euro, blijkt uit de bij de KVK gedeponeerde jaarcijfers. Er werken 47 mensen bij het bedrijf. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Noordlease verkocht aan Hitachi | Automotive Online

Noordlease verkocht aan Hitachi

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat melden de bedrijven in een persbericht. Noordlease behoort tot de grootste leasemaatschappijen van Nederland. Bekijk de Leasemaatschappij Top 24 in onze Kennisbank.

Onder de nieuwe eigenaar denkt Noordlease zijn groeiambities verder te kunnen ontwikkelen en versnellen. Hitachi was op zoek naar een overnamekandidaat om haar huidige activiteiten uit te breiden naar het vasteland van Europa. Noordlease was vooral vanwege de kwaliteit van de portefeuille en haar kost-efficiënte en transparante bedrijfsvoering een zeer interessante kandidaat, aldus de NOM. 

De aandeelhouders NIBC Mezzanine & Equity Partners en de NOM besloten 2,5 jaar geleden, samen met het management, tot de overname van Noordlease van Alphabet Nederland

Over de overnamesom doen de bedrijven geen mededeling. “Hitachi is een strategische, kapitaalkrachtige koper en een nieuwkomer op het Europese vasteland. Hierdoor komt de verankering van Noordlease in de volgende fase: Noordlease is vanaf nu de uitvalsbasis voor de Europese expansie van Hitachi op het gebied van autolease. Team NOM is er trots op een bijdrage te hebben mogen leveren aan het succes van Noordlease en deze belangrijke volgende stap”, aldus Jeroen van Onna, investmentmanager bij NOM Finance.

Noordlease realiseerde in 2015 een omzet van ruim 71 miljoen euro en een winst van 2,2 miljoen euro, blijkt uit de bij de KVK gedeponeerde jaarcijfers. Er werken 47 mensen bij het bedrijf. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.