De Hypotheker: private lease leidt tot fors lagere hypotheek

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat private lease invloed heeft op het verkrijgen van een hypotheek begint langzaam maar zeker duidelijk te worden. Volgens de Hypotheker volgt na afsluiten van een private lease-contract een BKR-melding met de code OA: operationele autolease. Lees in Automotive 5 meer over de belangrijkste zaken met betrekking tot private lease.

Volgens een rekenvoorbeeld van de Hypotheker daalt door deze BKR-melding van iemand met een jaarinkomen van 35.000 euro de maximale hypotheek, bij een private leasecontract van 340 euro (met een looptijd van 48 maanden), van 163 duizend naar 105 duizend euro. Dit omdat van het private lease contract 212 euro per maand wordt meegenomen als financiële verplichting. Bekijk het voorbeeld hier.

Automotive- en Fleet&Mobility-uitgever Mobility Media geeft op 12 oktober een workshop Private Lease waarin alle aspecten van een private lease-contract aan de orde komen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Reacties

  • PJF Gabriels

    Dit artikel laat zien dat de afstemming tussen de leasesector en de hypotheeksector dringend een update behoeft. Het kan niet zo zijn dat beide sectoren hun eigen normen stellen, terwijl de consument de dupe wordt omdat hij zowel zijn woon- als mobiliteitslasten terugdringt en zekerstelt. Hier ligt een opgave onder tijdsdruk voor de vertegenwoordigers van beide sectoren. Daarbij helpt het als beide sectoren niet via de media, maar met elkaar spreken en een gezamenlijke positie bekend maken.

De Hypotheker: private lease leidt tot fors lagere hypotheek | Automotive Online

De Hypotheker: private lease leidt tot fors lagere hypotheek

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat private lease invloed heeft op het verkrijgen van een hypotheek begint langzaam maar zeker duidelijk te worden. Volgens de Hypotheker volgt na afsluiten van een private lease-contract een BKR-melding met de code OA: operationele autolease. Lees in Automotive 5 meer over de belangrijkste zaken met betrekking tot private lease.

Volgens een rekenvoorbeeld van de Hypotheker daalt door deze BKR-melding van iemand met een jaarinkomen van 35.000 euro de maximale hypotheek, bij een private leasecontract van 340 euro (met een looptijd van 48 maanden), van 163 duizend naar 105 duizend euro. Dit omdat van het private lease contract 212 euro per maand wordt meegenomen als financiële verplichting. Bekijk het voorbeeld hier.

Automotive- en Fleet&Mobility-uitgever Mobility Media geeft op 12 oktober een workshop Private Lease waarin alle aspecten van een private lease-contract aan de orde komen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Reacties

  • PJF Gabriels

    Dit artikel laat zien dat de afstemming tussen de leasesector en de hypotheeksector dringend een update behoeft. Het kan niet zo zijn dat beide sectoren hun eigen normen stellen, terwijl de consument de dupe wordt omdat hij zowel zijn woon- als mobiliteitslasten terugdringt en zekerstelt. Hier ligt een opgave onder tijdsdruk voor de vertegenwoordigers van beide sectoren. Daarbij helpt het als beide sectoren niet via de media, maar met elkaar spreken en een gezamenlijke positie bekend maken.