Vakgarage lanceert Professional-label voor lease-onderhoud

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Vakgarage aan Automotive.

Christien den Uil, voorzitter van de Stichting Vakgarage, vertelt dat een aantal leden al onderhoud verzorgen voor de zakelijke markt, maar dat er nog geen centrale afspraken liepen. “Inmiddels hebben we met elf partijen SLA’s (service level agreements, red) gesloten, waarvan acht met sturing naar het Vakgarage Professional netwerk.”

Voor facturatie en het maken van een offerte wordt samengewerkt met Mivars systeem Micheck “Micheck gebruikt originele fabrieksdata, onderhoudsschema’s, arbeidstijden en technische informatie van auto’s”, aldus Den Uil. 

Aanvullende eisen
Niet iedere Vakgarage kan of wil aansluiten bij het Professional-netwerk, benadrukt zij. “De zakelijke markt vraagt om een andere aanpak in de werkplaats. Zo eisen sommige leasemaatschappijen haal- en brengservice, of dat een auto altijd wordt gewassen en gezogen.”

Tot nu valt alleen het onderhoud van leaseauto’s onder het Professional-label, maar binnenkort kunnen bedrijven via Vakgarage ook nieuwe of jonggebruikte leaseauto’s afnemen. Vakgarage is daarvoor een samenwerking aangegaan met Marko Hagen, directeur van Voorraadlease. “Vakgarage start geen eigen leasemaatschappij, maar we gaan werken met Voorraadlease als intermediair. Het gaat dan zowel om voorraadauto’s, als om nieuwe auto’s die bij diverse leasemaatschappijen kunnen worden ondergebracht.”

Hoeveel auto’s er dit jaar onderhouden zullen worden is nu nog lastig te voorspellen, stelt Den Uil. “Maar van het gestuurde onderhoud verwachten we veel.”

Vakgarage wordt met het zakelijke label steeds meer een full service concept voor auto`s. Eerder startte de formule al met een occasionlabel en met de verkoop van nieuwe auto`s. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Vakgarage lanceert Professional-label voor lease-onderhoud | Automotive Online

Vakgarage lanceert Professional-label voor lease-onderhoud

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Vakgarage aan Automotive.

Christien den Uil, voorzitter van de Stichting Vakgarage, vertelt dat een aantal leden al onderhoud verzorgen voor de zakelijke markt, maar dat er nog geen centrale afspraken liepen. “Inmiddels hebben we met elf partijen SLA’s (service level agreements, red) gesloten, waarvan acht met sturing naar het Vakgarage Professional netwerk.”

Voor facturatie en het maken van een offerte wordt samengewerkt met Mivars systeem Micheck “Micheck gebruikt originele fabrieksdata, onderhoudsschema’s, arbeidstijden en technische informatie van auto’s”, aldus Den Uil. 

Aanvullende eisen
Niet iedere Vakgarage kan of wil aansluiten bij het Professional-netwerk, benadrukt zij. “De zakelijke markt vraagt om een andere aanpak in de werkplaats. Zo eisen sommige leasemaatschappijen haal- en brengservice, of dat een auto altijd wordt gewassen en gezogen.”

Tot nu valt alleen het onderhoud van leaseauto’s onder het Professional-label, maar binnenkort kunnen bedrijven via Vakgarage ook nieuwe of jonggebruikte leaseauto’s afnemen. Vakgarage is daarvoor een samenwerking aangegaan met Marko Hagen, directeur van Voorraadlease. “Vakgarage start geen eigen leasemaatschappij, maar we gaan werken met Voorraadlease als intermediair. Het gaat dan zowel om voorraadauto’s, als om nieuwe auto’s die bij diverse leasemaatschappijen kunnen worden ondergebracht.”

Hoeveel auto’s er dit jaar onderhouden zullen worden is nu nog lastig te voorspellen, stelt Den Uil. “Maar van het gestuurde onderhoud verwachten we veel.”

Vakgarage wordt met het zakelijke label steeds meer een full service concept voor auto`s. Eerder startte de formule al met een occasionlabel en met de verkoop van nieuwe auto`s. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.