Zakelijke rijders rijden niet in de auto naar hun keuze

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • marc

  Wauw, zo moet je dat doen. Je eigen clubje vragen vragen “Rijdt u in de auto die u wenst?”. En met de antwoorden (ja/nee) kun je zonder meer concluderen dat:
  de (fiscale) regelgeving niet deugt en dat de zakelijke auto niet past bij de gezinssituatie. En ook dat het de schuld is van de werkgevers en fiscus.

  Autoweek verwoordt deze opgeklopte, voorspelbare en nutteloze verontwaardiging het mooist: ‘Uit onderzoek van Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) blijkt dat liefst 65 procent van de zakelijke rijders niet in de auto rijden die ze hadden gekozen wanneer de externe factoren geen rol hadden gespeeld.’

  Juist: als mensen niet hoeven te letten op geld of andere onzinnige details, kiezen ze een andere auto. Goh! Beetje flauw trouwens dat die werkgevers moeilijk zitten te doen over de muntjes. VAVDZ, pak ze aan!

 • Eric

  Zo te lezen zijn er weer een paar mensen afgestudeerd aan de Open Deur Universiteit.

 • JP

  ja en over 10 jr. heeft iedereen een chip in zijn toch al domme kop en doet iedereen helemaal wat de “hogeren” willen ……Happy life

 • Peter Jarin

  De portemonnee wint helaas van de emotie.
  Wat wordt er bedoeld met budget? Van de werknemer of werkgever. Anders gezegd: Antwoord 3 optellen bij antwoord 1 of 2!

 • L. Zijlmans

  Mijn indruk is dat werknemers vaak zelf geneigd zijn een auto te kiezen met een lage(re) bijtelling en dat de keuze niet primair wordt afgedwongen vanuit de werkgever die wil scoren met een “groen” mobiliteitsbeleid.

 • Marcel

  Vandaar dat t zo saai is op de weg met al die niet gewilde bijtellingsvriendelijke koekblikken !

 • Marco

  Wat een waardeloos onderzoek zeg! Als budget geen rol speelt zou ik ook voor een Ferrari of Porsche kiezen, maar dat is het hem nou juist: geld speelt altijd een (cruciale) rol, dus die factor kun je nooit uitsluiten!