Leaseregistraties: Pon hard onderuit, Renault +178%

Redactie Redactie
• Laatste update:

De verandering in de CO2-grenzen op 1 juli dit jaar hebben de leaseregistraties behoorlijk overhoop gegooid. Pon had met zijn vier grootste merken tussen juli en november vorig jaar een aandeel van 39,9%. Dit jaar is het aandeel teruggelopen naar 28,7%, een daling van 28%. Vooral de Passat zakte door het ijs (-85%).

De absolute leaseknaller van het jaar is de Renault Mégane. Dankzij deze auto, die als enige conventionele C-segment auto haar 14% status behield, zag Renault het marktaandeel in de periode juli tot en met oktober met 178% toenemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 

De aanscherping van de klassengrenzen in juli moest tot gevolg hebben dat het minder gemakkelijk werd om een 14% auto te leasen. Maar de leaseregistratiecijfers geven een ander beeld. In de laatste vier maanden lag het aantal geregistreerde auto’s in het 14% tarief veel hoger dan een jaar eerder.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.