Fleet Expo ondergebracht bij AutoRAI

Redactie Redactie
• Laatste update:

Efficiënt
De koppeling is bedoeld om het beursconcept te versterken, onder meer door groei van het bezoekerspotentieel en door het realiseren van kostenbesparingen voor exposanten. Uit een analyse blijkt dat veel bezoekers van Fleet Expo ook de AutoRAI en BedrijfsautoRAI bezoeken en dat ook veel exposanten vaak op beide beurzen staan. De samenvoeging kan dus ook zorgen voor meer efficiëntie in het realiseren van klantcontacten. Daarnaast verwacht de organisatie dat de koppeling nieuwe exposanten en bezoekers zal trekken, mede dankzij de overlap bij Fleet Expo en de vakdag.
In overleg met RAI Vereniging is besloten dat de focus in de oneven jaren zal liggen op personenauto’s en in de even jaren op bedrijfsauto’s.

Kalender
De organisatie is niet bang dat het evenement door de verplaatsing te dicht komt te zitten op het Fleetmanagement congres, dat elk jaar in mei plaatsvindt. “Er blijven twee evenementen op de kalender van de fleetmanager, alleen liggen ze iets dichter bij elkaar”, zegt beursmanager Roelant Groen van Amsterdam RAI. “We zijn er van overtuigd dat we ons evenement hiermee voor alle betrokkenen versterken en de eerste reacties van exposanten zijn ook zeer positief.”
Amsterdam RAI denkt door de nieuwe opzet het aantal bezoekers flink te kunnen laten stijgen. “De vakdag werd tijdens de vorige AutoRAI bezocht door een kleine vierduizend mensen. Een aanzienlijk deel daarvan valt ook binnen de doelgroep van Fleet Expo. Wij gaan dan ook ons best doen die bezoekers binnen te krijgen, met een complete beurs, een inhoudelijk seminarprogramma en uitgebreide netwerkmogelijkheden.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.