Boete voor fraude met leaseauto naar vijf mille

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • Arthur Hofstede

  Wat wordt het toch allemaal moeilijk gemaakt. Een boete van € 4.920 is op zich het risico waard. Als je een zakenauto van € 80.000 rijdt is het “slechts” een half jaar boete. (80.000×25%x52%) Laat nou iedereen met een auto van de zaak verplicht een vast bedrag bijdragen aan deze onzinnige belasting. Voordeel is dat de overheid dan niet meer hoeft te controleren en dat de vervuilende 2de auto in het weekend in ieder geval voor de deur blijft staan. Nog een voordeel is dat we dan (naar Belgisch voorbeeld) misschien ook nog eens, betaalbaar, in een wat duurdere auto kunnen rijden.

 • Decour

  Vraag:
  situatie: man en partner weken bij hetzelfde bedrijf. Man heeft leaseauto van de zaak. Rijdt deze niet prive maar als hij thuis werkt of bv ziek is rijdt zijn partner met deze auto naar de zaak.
  Op de registratie staat natuurlijk een ritje naar de zaak.. de belasting weet niet dat ZIJ rijdt op dat moment.
  Mag dat wel? Dat is toch eigenlijk prive gebruik van de auto?
  Iemand hier een antwoord op?