Century Autogroep koopt Autoservice Pruijs

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Erik Meems (links) en Wim Pruijs. (Foto: Century)

Century Autogroep neemt Autoservice Pruijs over. Vanwege gezondheidsklachten verkoopt eigenaar Wim Pruijs zijn bedrijf. Autoservice Pruijs is servicepartner van Volkswagen en Seat, lid van garageformule James en dealer van Carver, een elektrisch stadsvoertuig.

Daarnaast breiden Gert Velting van Autobedrijf Velting en Erik Meems, sinds dit jaar weer eigenaar van Century Autogroep, hun samenwerking uit. Per oktober worden de service- en onderhoudsactiviteiten door Velting overgedragen aan Century Autogroep. Autobedrijf Velting blijft zijn verkoopactiviteiten van auto’s, deels in samenwerking met Century, voortzetten.  

Dat meldt Century vandaag. Century behoort tot de 20 grootste dealers van Nederland. 

Nuchter

“Alhoewel de reden voor mij en mijn vrouw uiteraard zeer vervelend is en onverwacht komt, ben ik blij dat ons familiebedrijf in Groningen blijft bestaan en ik het kan verkopen aan Erik Meems van Century, ook een nuchtere Noordelijke ondernemer”, zegt Wim Pruijs. “Door deze overname blijft alles voor onze klanten bij het oude. Ik ben ook blij dat onze mensen een mooie toekomst tegemoet gaan met de ontwikkelingsmogelijkheden die er liggen in een bedrijf als Century. Ik zal mij de komende tijd blijven richten op mijn behandelingsproces en revalidatie.”

Impact

Volgens Gert Velting is de vergaande samenwerking tussen zijn Bedumse autobedrijf en Century logisch. “De verandering van de digitale techniek en de snelle opkomst van elektrische auto’s heeft impact op ons dagelijks werk. Voor online services, updates en storingen zijn wij overgeleverd aan de dealers en kunnen wij niet meer de service waarborgen die klanten van ons gewend zijn.”

Betreur

“De omstandigheden die ten grondslag liggen aan de gesprekken van de laatste weken met Wim Pruijs en daarmee deze overname betreur ik uiteraard enorm. De toevoeging van dit prachtige bedrijf met een jarenlange Volkswagen-groep historie past uitstekend in onze strategie en kunnen wij hierdoor ook andere merken dan die uit de Volkswagen-stal onderhouden en repareren door de toevoeging van de James Autoservice formule. Ook de toevoeging van het mooie merk Carver past goed in onze strategie om onze positie als duurzame mobiliteitsaanbieder verder te verstevigen” aldus Meems. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.