Century Autogroep neemt fietsenzaak Velodroom over

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Erik Meems (l) en Alex Kapma (r) gaan samen verder. (foto: Century) .

Century Autogroep heeft fietsenbedrijf Velodroom Roden overgenomen, zo meldt het dealerbedrijf. Alex Kapma blijft als aandeelhouder en directeur aan Velodroom verbonden; hij houdt de dagelijkse leiding. Beide bedrijven hadden al een nauw samenwerkingsverband.

De overname van de ‘mega experience fietsen showroom’ in Noord-Nederland past uitstekend in de strategie van Century Autogroep om mobiliteit slimmer en duurzamer te maken, aldus het persbericht. “We zien in de huidige, sterk stijgende fietsenmarkt mooie commerciële kansen in het toevoegen van fietsen aan ons productenpallet en daarnaast vinden we het belangrijk dat we onze klanten een totale mobiliteitsoplossing kunnen leveren”, zegt Erik Meems, dga van Century Autogroep.

Fietsenbelevenis

Velodrome, voorheen Bikelife Roden, telt meer dan 3.000 vierkante meter aan fietsenbelevenis: van stadsfietsen tot elektrische fietsen, race- en mountainbikes en verkoopt merken zoals Gazelle, Kalkhoff, Cannondale, Batavus, Koga en Trek. Ook voert het bedrijf het dealerschap van een aantal elektrische bakfietsen, waaronder Urban Arrow. Daarnaast is Velodroom actief in service en onderhoud van fietsen en leasing van fietsen.

“De afgelopen jaren hebben we al regelmatig met elkaar gekeken naar de toekomst van mobiliteit en onze gezamenlijke rol daarin”, aldus Alex Kapma, eigenaar Velodroom. “We hebben een enorme groei doorgemaakt en ik ben blij dat we onze mobiliteitspositie nu kunnen verstevigen.”

Dealerbedrijf Century was afgelopen jaar de hoogste nieuwe binnenkomer in de Automotive Dealerholding Top 60. Het bedrijf telt 12 vestigingen en ruim 350 medewerkers en is verspreid over Groningen en Drenthe.

Pon Holdings breidde zijn activiteiten in de fietsenmarkt onlangs ook verder uit met de overname van het Nederlandse fietsenmerk Veloretti.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.