Autosalon Genève keert in afgeslankte vorm terug

Salon van Geneve • De organisatie mikt op 300 duizend bezoekers, de helft van de vorige editie in 2019.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
foto: GIMS

De Autosalon van Geneve keert in afgeslankte vorm terug. Dat meldt de organisatie. De beurs moet plaatsvinden eind februari in het Palexpo-complex bij het vliegveld.

De organisatie kiest voor een opzet waarbij gewerkt wordt met gestandaardiseerde stands, zodat de kosten voor exposanten gedrukt worden. Overigens kunnen fabrikanten er nog wel voor kiezen om naar eigen inzicht een stand te bouwen.

De salon vond de laatste keer plaats in 2019. In 2020 werd het event op last van de Zwitserse overheid afgeblazen, nadat de eerste coronabesmettingen bekend werden. Er was veel twijfel over een mogelijke nieuwe editie. De organisatie ging een samenwerking aan met Qatar, waar in oktober een grote show gehouden wordt aan de vooravond van de F1-race in Doha.

De organisatie rekent voor de volgend editie op zo’n 300 duizend bezoekers en tienduizend journalisten. In 2019 werden er nog 600 duizend bezoekers verwelkomd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Autosalon Genève keert in afgeslankte vorm terug | Automotive Online

Autosalon Genève keert in afgeslankte vorm terug

Salon van Geneve • De organisatie mikt op 300 duizend bezoekers, de helft van de vorige editie in 2019.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
foto: GIMS

De Autosalon van Geneve keert in afgeslankte vorm terug. Dat meldt de organisatie. De beurs moet plaatsvinden eind februari in het Palexpo-complex bij het vliegveld.

De organisatie kiest voor een opzet waarbij gewerkt wordt met gestandaardiseerde stands, zodat de kosten voor exposanten gedrukt worden. Overigens kunnen fabrikanten er nog wel voor kiezen om naar eigen inzicht een stand te bouwen.

De salon vond de laatste keer plaats in 2019. In 2020 werd het event op last van de Zwitserse overheid afgeblazen, nadat de eerste coronabesmettingen bekend werden. Er was veel twijfel over een mogelijke nieuwe editie. De organisatie ging een samenwerking aan met Qatar, waar in oktober een grote show gehouden wordt aan de vooravond van de F1-race in Doha.

De organisatie rekent voor de volgend editie op zo’n 300 duizend bezoekers en tienduizend journalisten. In 2019 werden er nog 600 duizend bezoekers verwelkomd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.