‘Elon Musk voor de rechter voor recordbonus van meer dan 50 miljard dollar’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Elon Musk moet miljardenbonus verdedigen voor de rechter. (Foto: Shutterstock)

Tesla-topman Elon Musk moest gister voor de Amerikaanse rechter verschijnen vanwege een miljardenbonus. Volgens berekeningen kan die bonus oplopen tot zo’n 56 miljard dollar. De bonus zou zo hoog kunnen uitvallen dat Musk er de overname van Twitter, 44 miljard dollar, weer mee terugverdiend. Zo melden internationale media.

Buitensporig

Musk kreeg in 2018 een pakket met aandelenopties van Tesla toegezegd als hij de gestelde doelen zou halen. In de daaropvolgende jaren is de beurskoers van Tesla meer dan vertienvoudigd waardoor de bonus van Musk nu zo hoog kan uitpakken. Een kleinere belegger in het bedrijf vond de bonus zo buitensporig hoog dat hij een rechtszaak aanspande; ook omdat Musk de bonus krijgt toegewezen door een bestuur waar hij zelf de controle over heeft.

Volgens de advocaten van Musk is het voorstel door een grote meerderheid van de aandeelhouders goedgekeurd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Elon Musk voor de rechter voor recordbonus van meer dan 50 miljard dollar’ | Automotive Online

‘Elon Musk voor de rechter voor recordbonus van meer dan 50 miljard dollar’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Elon Musk moet miljardenbonus verdedigen voor de rechter. (Foto: Shutterstock)

Tesla-topman Elon Musk moest gister voor de Amerikaanse rechter verschijnen vanwege een miljardenbonus. Volgens berekeningen kan die bonus oplopen tot zo’n 56 miljard dollar. De bonus zou zo hoog kunnen uitvallen dat Musk er de overname van Twitter, 44 miljard dollar, weer mee terugverdiend. Zo melden internationale media.

Buitensporig

Musk kreeg in 2018 een pakket met aandelenopties van Tesla toegezegd als hij de gestelde doelen zou halen. In de daaropvolgende jaren is de beurskoers van Tesla meer dan vertienvoudigd waardoor de bonus van Musk nu zo hoog kan uitpakken. Een kleinere belegger in het bedrijf vond de bonus zo buitensporig hoog dat hij een rechtszaak aanspande; ook omdat Musk de bonus krijgt toegewezen door een bestuur waar hij zelf de controle over heeft.

Volgens de advocaten van Musk is het voorstel door een grote meerderheid van de aandeelhouders goedgekeurd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.