Canadees uit China geeft diefstal bedrijfsgeheimen Tesla toe

Tesla • De man werd in de val gelokt door FBI-agenten die zich voordeden als zakenmensen.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Tesla
Een laadstation van Tesla in de Canadese stad Toronto. (Foto: Shutterstock)

Een in China woonachtige Canadees heeft voor de Amerikaanse rechtbank bekend bedrijfsgeheimen van autofabrikant Tesla te hebben gestolen. De 58-jarige man hangt een gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd, zo meldt het ANP.

De Canadees werd in de val gelokt door FBI-agenten die zich voordeden als zakenmensen. Zijn Chinese medeverdachte is nog voortvluchtig. Beiden werkten bij het in Ontario gevestigde Hibar Systems, een fabrikant van batterijen en pompsystemen. Dit bedrijf werd in 2019 door Tesla gekocht.

Volgens de rechtbank verliet de Canadees het bedrijf een jaar na de overname door Tesla om zich aan te sluiten bij een door zijn Chinese medeverdachte opgericht bedrijf dat dezelfde technologie produceert. De twee mannen zouden onder meer tekeningen van automatische pompen en assemblagelijnen voor batterijen hebben gestolen.

Megabeloning

Tesla kampt dit jaar met teleurstellende resultaten. In april werd bekend dat het concern wereldwijd ruim 10 procent van de banen schrapt. Eerder vandaag (vrijdag 14 juni) werd bekend dat een meerderheid van de aandeelhouders van Tesla definitief heeft ingestemd met een megabeloning ter waarde van 56 miljard dollar (ruim 52 miljard euro) voor topman Elon Musk. Het gaat om de hoogste bonus ooit voor een bestuurder van een Amerikaans bedrijf.

Canadees uit China geeft diefstal bedrijfsgeheimen Tesla toe | Automotive Online

Canadees uit China geeft diefstal bedrijfsgeheimen Tesla toe

Tesla • De man werd in de val gelokt door FBI-agenten die zich voordeden als zakenmensen.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Tesla
Een laadstation van Tesla in de Canadese stad Toronto. (Foto: Shutterstock)

Een in China woonachtige Canadees heeft voor de Amerikaanse rechtbank bekend bedrijfsgeheimen van autofabrikant Tesla te hebben gestolen. De 58-jarige man hangt een gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd, zo meldt het ANP.

De Canadees werd in de val gelokt door FBI-agenten die zich voordeden als zakenmensen. Zijn Chinese medeverdachte is nog voortvluchtig. Beiden werkten bij het in Ontario gevestigde Hibar Systems, een fabrikant van batterijen en pompsystemen. Dit bedrijf werd in 2019 door Tesla gekocht.

Volgens de rechtbank verliet de Canadees het bedrijf een jaar na de overname door Tesla om zich aan te sluiten bij een door zijn Chinese medeverdachte opgericht bedrijf dat dezelfde technologie produceert. De twee mannen zouden onder meer tekeningen van automatische pompen en assemblagelijnen voor batterijen hebben gestolen.

Megabeloning

Tesla kampt dit jaar met teleurstellende resultaten. In april werd bekend dat het concern wereldwijd ruim 10 procent van de banen schrapt. Eerder vandaag (vrijdag 14 juni) werd bekend dat een meerderheid van de aandeelhouders van Tesla definitief heeft ingestemd met een megabeloning ter waarde van 56 miljard dollar (ruim 52 miljard euro) voor topman Elon Musk. Het gaat om de hoogste bonus ooit voor een bestuurder van een Amerikaans bedrijf.