Vinfast roept ruim 700 EV’s terug in Vietnam

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Vinfast heeft in totaal 2.208 EV's verkocht sinds de lancering eind vorig jaar (foto: Vinfast)

Het Vietnamese Vinfast zal 730 van zijn model VF e34 elektrische auto’s, die alleen nog op de binnenlandse markt verkrijgbaar zijn, terugroepen om controles uit te voeren en hun zijdelingse crashsensoren te vervangen. Dat bevestigt een Dao Hien, head of global communications van Vingroup aan Automotive na aanleiding van berichtgeving van Reuters.

Vinfast, dat in 2019 van start ging, is een eenheid van Vietnam’s grootste conglomeraat Vingroup en heeft iets meer dan 2.200 EV’s verkocht sinds de lancering eind vorig jaar.

“De side crashsensor van het airbagsysteem van de VF e34 stuit waarschijnlijk op een compatibiliteitsfout met de airbag controller en kan daarom een verkeerd signaal naar de controller sturen,” zei Vinfast in een verklaring tegen het persbureau.

Het bedrijf zei dat het geen storingen of klachten van klanten over de sensorfouten heeft geregistreerd.

Nieuwkomer

Het bedrijf is een van de vele nieuwkomers in Europa. Vinfast wil de Europese markt toetreden met zijn eerste twee elektrisch aangedreven SUV’s: VF 8 en VF 9. De autobouwer presenteerde de modellen voor het eerst op EV Experience in Zandvoort in september.