‘Volkswagen investeert ruim 1 miljard euro in Chinese software joint venture’

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Volkswagen is van plan om flink te investeren in een Chinese joint venture voor de ontwikkeling van software. Dit meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen.

Ingewijden laten weten dat het Duitse merk volgende week met een officiële aankondiging komt. Volgens bronnen zou het totale investeringsbedrag de 1 miljard euro overschrijden. Volkswagen zelf onthoudt zich momenteel van commentaar. Het bedrijf bracht recent haar activiteiten op het gebied van EV’s en digitalisering onder in een nieuwe bedrijfstak genaamd New Mobility

Digitale innovatie

De autofabrikant haalt nu zo’n 40 procent van alle verkopen en de helft van haar winst uit China. Er vindt al uitgebreide R&D plaats op het gebied van voertuigtechnologie in China, een land dat in de ogen van Volkswagen verder is in digitale innovatie dan Europa of de VS.  

Volkswagen heeft al meerdere joint ventures in China, waaronder met autofabrikanten JAC en SAIC. In Duitsland is het softwarebedrijf van het merk Cariad een samenwerking aangegaan met Bosch voor de ontwikkeling van software voor zelfrijdende auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

‘Volkswagen investeert ruim 1 miljard euro in Chinese software joint venture’ | Automotive Online

‘Volkswagen investeert ruim 1 miljard euro in Chinese software joint venture’

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Volkswagen is van plan om flink te investeren in een Chinese joint venture voor de ontwikkeling van software. Dit meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen.

Ingewijden laten weten dat het Duitse merk volgende week met een officiële aankondiging komt. Volgens bronnen zou het totale investeringsbedrag de 1 miljard euro overschrijden. Volkswagen zelf onthoudt zich momenteel van commentaar. Het bedrijf bracht recent haar activiteiten op het gebied van EV’s en digitalisering onder in een nieuwe bedrijfstak genaamd New Mobility

Digitale innovatie

De autofabrikant haalt nu zo’n 40 procent van alle verkopen en de helft van haar winst uit China. Er vindt al uitgebreide R&D plaats op het gebied van voertuigtechnologie in China, een land dat in de ogen van Volkswagen verder is in digitale innovatie dan Europa of de VS.  

Volkswagen heeft al meerdere joint ventures in China, waaronder met autofabrikanten JAC en SAIC. In Duitsland is het softwarebedrijf van het merk Cariad een samenwerking aangegaan met Bosch voor de ontwikkeling van software voor zelfrijdende auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.