‘Volkswagen investeert ruim 1 miljard euro in Chinese software joint venture’

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Volkswagen is van plan om flink te investeren in een Chinese joint venture voor de ontwikkeling van software. Dit meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen.

Ingewijden laten weten dat het Duitse merk volgende week met een officiële aankondiging komt. Volgens bronnen zou het totale investeringsbedrag de 1 miljard euro overschrijden. Volkswagen zelf onthoudt zich momenteel van commentaar. Het bedrijf bracht recent haar activiteiten op het gebied van EV’s en digitalisering onder in een nieuwe bedrijfstak genaamd New Mobility

Digitale innovatie

De autofabrikant haalt nu zo’n 40 procent van alle verkopen en de helft van haar winst uit China. Er vindt al uitgebreide R&D plaats op het gebied van voertuigtechnologie in China, een land dat in de ogen van Volkswagen verder is in digitale innovatie dan Europa of de VS.  

Volkswagen heeft al meerdere joint ventures in China, waaronder met autofabrikanten JAC en SAIC. In Duitsland is het softwarebedrijf van het merk Cariad een samenwerking aangegaan met Bosch voor de ontwikkeling van software voor zelfrijdende auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.