Stellantis verhoogt productie geëlektrificeerde transmissie

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De verbeterde faciliteit zal worden ontwikkeld in Mirafiori, de belangrijkste fabriek van Stellantis in Turijn, Noord-Italië (foto: Stellantis)

Stellantis heeft een overeenkomst getekend met zijn partner Punch Powertrain om de productie in Italië te verhogen van geëlektrificeerde transmissies met dubbele koppeling (eDCT) voor hybride en plug-in hybride elektrische voertuigen. Zo meldt de autofabrikant, die de winst in het eerste halfjaar met 34 procent zien toenemen tot 8 miljard euro.

Het bedrijf laat weten dat het Mirafiori-complex de thuisbasis zal zijn van zijn Circular Economy Hub, te beginnen met drie activiteiten voor het duurzaam gebruik van voertuigen en onderdelen: voertuigreconditionering, voertuigdemontage en herfabricage van onderdelen, met de mogelijkheid om wereldwijd verder uit te breiden.

Aanvulling

De productie in Italië is een aanvulling op de bestaande capaciteit van een fabriek in het Franse Metz. Als beide productielocaties volledig operationeel zijn, dan kunnen ze gezamenlijk de Stellanties-productielocaties in Europa bevoorraden. De nieuwe Mirafiori e-Transmissions Assembly-locatie zal naar verwachting in de tweede helft van 2024 met de productie starten.