Carnext staakt Duitse retailactiviteiten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Carnext

Occasionbedrijf Carnext is in Duitsland gestopt met de verkoop van occasions aan particulieren. De verkoop aan autobedrijven wordt wel voortgezet. Dat meldt het bedrijf. Carnext, ooit door de banken die Leaseplan begeleiden bij de uiteindelijk mislukte beursgang op een waarde van twee miljard euro geschat, maakte de afgelopen jaren ieder kwartaal tientallen miljoenen euro verlies.

De voormalige Leaseplan-dochter had in Duitsland vier vestigingen. Wat er met deze vestigingen en de medewerkers gebeurt, is onbekend. 

Carnext, dat sinds dit jaar onderdeel is van de Constellation Group, geeft geen verdere uitleg. Het bedrijf is om meer informatie gevraagd. Constellation is ook eigenaar van BCA. De grote, online georiënteerde, occasionbedrijven kennen zware tijden. Vorige week meldde Cazoo zijn Europese activiteiten te staken.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Carnext staakt Duitse retailactiviteiten | Automotive Online

Carnext staakt Duitse retailactiviteiten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Carnext

Occasionbedrijf Carnext is in Duitsland gestopt met de verkoop van occasions aan particulieren. De verkoop aan autobedrijven wordt wel voortgezet. Dat meldt het bedrijf. Carnext, ooit door de banken die Leaseplan begeleiden bij de uiteindelijk mislukte beursgang op een waarde van twee miljard euro geschat, maakte de afgelopen jaren ieder kwartaal tientallen miljoenen euro verlies.

De voormalige Leaseplan-dochter had in Duitsland vier vestigingen. Wat er met deze vestigingen en de medewerkers gebeurt, is onbekend. 

Carnext, dat sinds dit jaar onderdeel is van de Constellation Group, geeft geen verdere uitleg. Het bedrijf is om meer informatie gevraagd. Constellation is ook eigenaar van BCA. De grote, online georiënteerde, occasionbedrijven kennen zware tijden. Vorige week meldde Cazoo zijn Europese activiteiten te staken.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.