Volkswagen-directie hakt vandaag knoop door over beursgang Porsche

Redactie Redactie
• Laatste update:
Porsche
Foto: Shutterstock

Het bestuur van de Duitse autofabrikant Volkswagen komt vandaag bijeen om te praten over de mogelijke beursgang van dochteronderneming Porsche. Dat meldt het ANP op basis van een statement van de fabrikant.

Volkswagen heeft een haalbaarheidsstudie uitgevoerd naar een mogelijke beursgang van de sportwagendochter. Eerder dit jaar werd bekend dat Volkswagen overweegt Porsche zelfstandig naar de beurs te brengen. Vandaag zou er dus een besluit genomen gaan worden.

De beursgang, die eind september of begin oktober zou moeten plaatsvinden, zou een van de grootste beursgangen van Europa ooit kunnen worden. Vanwege lastige marktomstandigheden zijn beursgangen de laatste tijd schaars. Met de beursgang zou 85 miljard dollar opgehaald kunnen worden, zeiden bronnen eerder tegen persbureau Bloomberg. Volgens de bronnen is er ook interesse in de beursgang vanuit bekende merken zoals energiedrankfabrikant Red Bull (het gerucht gaat dat Porsche de helft van het F1 team van Red Bull zal kopen) en LVMH, het moederbedrijf van luxemerk Louis Vouitton.

Ook bespreekt de directie de verkoop van ongeveer een kwart van de aandelen aan de grootaandeelhouder, Porsche SE. Volkswagen was al in vergevorderde onderhandelingen met zijn grootaandeelhouder. Een losse gang naar de beurs van het zeer winstgevende sportwagenmerk zou een makkelijke manier zijn om extra geld op te halen voor EV-investeringen. Een definitieve beslissing moet nog genomen worden.

Volkswagen-directie hakt vandaag knoop door over beursgang Porsche | Automotive Online

Volkswagen-directie hakt vandaag knoop door over beursgang Porsche

Redactie Redactie
• Laatste update:
Porsche
Foto: Shutterstock

Het bestuur van de Duitse autofabrikant Volkswagen komt vandaag bijeen om te praten over de mogelijke beursgang van dochteronderneming Porsche. Dat meldt het ANP op basis van een statement van de fabrikant.

Volkswagen heeft een haalbaarheidsstudie uitgevoerd naar een mogelijke beursgang van de sportwagendochter. Eerder dit jaar werd bekend dat Volkswagen overweegt Porsche zelfstandig naar de beurs te brengen. Vandaag zou er dus een besluit genomen gaan worden.

De beursgang, die eind september of begin oktober zou moeten plaatsvinden, zou een van de grootste beursgangen van Europa ooit kunnen worden. Vanwege lastige marktomstandigheden zijn beursgangen de laatste tijd schaars. Met de beursgang zou 85 miljard dollar opgehaald kunnen worden, zeiden bronnen eerder tegen persbureau Bloomberg. Volgens de bronnen is er ook interesse in de beursgang vanuit bekende merken zoals energiedrankfabrikant Red Bull (het gerucht gaat dat Porsche de helft van het F1 team van Red Bull zal kopen) en LVMH, het moederbedrijf van luxemerk Louis Vouitton.

Ook bespreekt de directie de verkoop van ongeveer een kwart van de aandelen aan de grootaandeelhouder, Porsche SE. Volkswagen was al in vergevorderde onderhandelingen met zijn grootaandeelhouder. Een losse gang naar de beurs van het zeer winstgevende sportwagenmerk zou een makkelijke manier zijn om extra geld op te halen voor EV-investeringen. Een definitieve beslissing moet nog genomen worden.