Canada gaat grondstoffen leveren voor batterijproductie Volkswagen

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
De verklaring werd in Toronto getekend door Volkswagen ceo Herbert Diess en de Canadese minister François-Philippe Champagne, in aanwezigheid van de Duitse kanselier Olaf Scholz en de Canadese premier Justin Trudeau. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen Groep en Canada gaan nauwer samenwerken bij de productie van batterijen voor elektrische auto’s. Hiertoe hebben de autofabrikant en de Canadese regering deze week een intentieverklaring ondertekend. Dit meldt het bedrijf in een verklaring.

Power Co.

Het is in eerste instantie de bedoeling dat beide partijen gaan onderzoeken waar kansen liggen om samen te werken op het gebied van batterijproductie. Power Co, het recent opgerichte batterijbedrijf van Volkswagen, heeft hierin een centrale rol. Canada zal vooral betrokken worden bij het leveren van grondstoffen zoals lithium, nikkel en cobalt en de productie van kathodemateriaal in Noord-Amerika.

Strategische zet

Met deze strategische zet wil Volkswagen de productie van EV-batterijen veiligstellen. De autofabrikant wil alleen al in Europa de productiecapaciteit opvoeren naar 240 GWh per jaar. Daarnaast zijn er plannen om een gigafabriek te bouwen in Noord-Amerika, laat Volkswagen weten. Het bedrijf heeft in de VS de ambitie om tot 2030 meer dan 25 batterij-elektrische modellen te introduceren.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Canada gaat grondstoffen leveren voor batterijproductie Volkswagen | Automotive Online

Canada gaat grondstoffen leveren voor batterijproductie Volkswagen

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
De verklaring werd in Toronto getekend door Volkswagen ceo Herbert Diess en de Canadese minister François-Philippe Champagne, in aanwezigheid van de Duitse kanselier Olaf Scholz en de Canadese premier Justin Trudeau. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen Groep en Canada gaan nauwer samenwerken bij de productie van batterijen voor elektrische auto’s. Hiertoe hebben de autofabrikant en de Canadese regering deze week een intentieverklaring ondertekend. Dit meldt het bedrijf in een verklaring.

Power Co.

Het is in eerste instantie de bedoeling dat beide partijen gaan onderzoeken waar kansen liggen om samen te werken op het gebied van batterijproductie. Power Co, het recent opgerichte batterijbedrijf van Volkswagen, heeft hierin een centrale rol. Canada zal vooral betrokken worden bij het leveren van grondstoffen zoals lithium, nikkel en cobalt en de productie van kathodemateriaal in Noord-Amerika.

Strategische zet

Met deze strategische zet wil Volkswagen de productie van EV-batterijen veiligstellen. De autofabrikant wil alleen al in Europa de productiecapaciteit opvoeren naar 240 GWh per jaar. Daarnaast zijn er plannen om een gigafabriek te bouwen in Noord-Amerika, laat Volkswagen weten. Het bedrijf heeft in de VS de ambitie om tot 2030 meer dan 25 batterij-elektrische modellen te introduceren.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.