‘China verwacht een verkooprecord van 6 miljoen EV’s in 2022′

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
China verwacht een EV-verkooprecord. (Foto: Shutterstock)

De China Passenger Car Association (PCA) voorspelt een recordverkoop van 6 miljoen elektrische voertuigen. Dit meldt Automotive News Europe op basis van berichtgeving van PCA. Dit is goed voor 27 procent van de nieuwe auto markt. Ter vergelijking, in de EU was dit aandeel in Q2 9,9 procent van alle verkochte voertuigen.

De schatting is hoger dan het eerder voorspelde aantal van 5,5 miljoen EV’s.

De totale verkoop van personenauto’s steeg met 20 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 1,8 miljoen, meldt de PCA. De verhoogde prognose van 6 miljoen is nog steeds ‘relatief voorzichtig,’ stelt PCA in een verklaring.  

De centrale en lokale overheden in China hebben ook stappen genomen om de auto-industrie te helpen herstellen van covid-lockdowns en beperkingen van eerder dit jaar. In mei verlaagde de regering de aankoopbelasting op sommige lage-emissie personenauto’s met 50 procent, terwijl de gemeentelijke overheden hebben bijgesprongen met subsidies en prikkels om kopers te lokken.

Ondanks sporadische corona-uitbraken hebben de autoproductie en de toeleveringsketens zich grotendeels hersteld.