Pon neemt belang in Duitse dealer Moll Group

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Pon verkoopt in Duitsland al Bentley en Lamborghini.

Pon heeft een minderheidsbelang genomen in de Duitse dealer Moll Group. Moll Group neemt daarbij de Keulse vestiging van Pon Luxury Cars over. Dat meldt Pon. Het Nederlandse bedrijf is de eerste investeerder in Moll Group.

Moll Group verkoopt net als Pon een groot aantal VW-merken. Het bedrijf draaide in 2021 een omzet van een kleine 800 miljoen euro, waarmee het een van de grootste dealers van Duitsland is. In de vestiging in Keulen wordt later dit jaar ook Aston Martin toegevoegd. 

Pon en Moll melden intensief samen te gaan werken. “In de transitie die de autobranche nu doormaakt is Pon de perfecte partner voor ons”, meldt Moll-ceo Tim Moll. Het management blijft onveranderd. 

In Nederland heeft Pon minderheidsbelangen in onder meer Century Autogroep, Van den Udenhout, Vallei Groep en Amega. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Pon neemt belang in Duitse dealer Moll Group | Automotive Online

Pon neemt belang in Duitse dealer Moll Group

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Pon verkoopt in Duitsland al Bentley en Lamborghini.

Pon heeft een minderheidsbelang genomen in de Duitse dealer Moll Group. Moll Group neemt daarbij de Keulse vestiging van Pon Luxury Cars over. Dat meldt Pon. Het Nederlandse bedrijf is de eerste investeerder in Moll Group.

Moll Group verkoopt net als Pon een groot aantal VW-merken. Het bedrijf draaide in 2021 een omzet van een kleine 800 miljoen euro, waarmee het een van de grootste dealers van Duitsland is. In de vestiging in Keulen wordt later dit jaar ook Aston Martin toegevoegd. 

Pon en Moll melden intensief samen te gaan werken. “In de transitie die de autobranche nu doormaakt is Pon de perfecte partner voor ons”, meldt Moll-ceo Tim Moll. Het management blijft onveranderd. 

In Nederland heeft Pon minderheidsbelangen in onder meer Century Autogroep, Van den Udenhout, Vallei Groep en Amega. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.