Ook productie VDL Nedcar stokt door oorlog in Oekraïne

Oorlog Oekraïne • Het is niet bekend hoelang de fabriek dicht zal blijven. 
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ook het Nederlandse VDL Nedcar moet z'n productie stilleggen. (Foto: Shutterstock)

Het Nederlandse autoproductiebedrijf VDL Nedcar in Born heeft moeten besluiten om de fabriek in het Limburgse Born vanaf aanstaande maandag stil te leggen vanwege de oorlog in Oekraïne. Zo meldt woordvoerder Miel Timmers van het bedrijf.

“De toevoer van kabelbomen, via de supply chain van BMW, stokt door problemen in de Oekraïne. Vanaf aanstaande maandag onderbreken we daardoor noodgedrongen ook de productie bij VDL Nedcar tot nader order”, aldus Timmers.  

Opdrachtgever BMW meldde gister al de productie grotendeels te moeten opschorten vanwege aanvoerproblemen van de zogenoemde kabelbomen. Ook diverse andere autofabrikanten, waaronder VW en Renault, worden geconfronteerd met schaarste aan onderdelen doordat er vanuit Oekraïne en Rusland geen goederen meer deze kant op kunnen komen.

VDL Nedcar moest vorig jaar meerdere malen zijn productie tijdelijk moeten staken, onder andere vanwege het wereldwijde chiptekort en vanwege een cyberaanval. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Ook productie VDL Nedcar stokt door oorlog in Oekraïne | Automotive Online

Ook productie VDL Nedcar stokt door oorlog in Oekraïne

Oorlog Oekraïne • Het is niet bekend hoelang de fabriek dicht zal blijven. 
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ook het Nederlandse VDL Nedcar moet z'n productie stilleggen. (Foto: Shutterstock)

Het Nederlandse autoproductiebedrijf VDL Nedcar in Born heeft moeten besluiten om de fabriek in het Limburgse Born vanaf aanstaande maandag stil te leggen vanwege de oorlog in Oekraïne. Zo meldt woordvoerder Miel Timmers van het bedrijf.

“De toevoer van kabelbomen, via de supply chain van BMW, stokt door problemen in de Oekraïne. Vanaf aanstaande maandag onderbreken we daardoor noodgedrongen ook de productie bij VDL Nedcar tot nader order”, aldus Timmers.  

Opdrachtgever BMW meldde gister al de productie grotendeels te moeten opschorten vanwege aanvoerproblemen van de zogenoemde kabelbomen. Ook diverse andere autofabrikanten, waaronder VW en Renault, worden geconfronteerd met schaarste aan onderdelen doordat er vanuit Oekraïne en Rusland geen goederen meer deze kant op kunnen komen.

VDL Nedcar moest vorig jaar meerdere malen zijn productie tijdelijk moeten staken, onder andere vanwege het wereldwijde chiptekort en vanwege een cyberaanval. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.