BMW neemt i3 vervroegd uit productie

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: BMW

BMW stopt met het bouwen van de elektrische i3. BMW heeft het bericht bevestigd. Oorspronkelijk zou de auto tot 2024 geproduceerd worden. Nu rolt in juli de laatste i3 van de band.

De i3 is bijna tien jaar op de markt geweest. In totaal werden er zo’n 250 duizend van verkocht, waarvan een kleine tienduizend in Nederland. BMW stopt met de i3 als gevolg van een afnemende vraag naar het model. 

De fabrikant stelt met Mini Electric en de dit jaar te lanceren BMW iX1 goede alternatieven voor de huidige klanten van de BMW i3 te bieden en verwacht dat deze modellen beter zullen verkopen. “Daarom is besloten om de productie van de BMW i3 in de zomer van 2022 te staken ten gunste van Mini Electric en BMW iX1”, aldus de fabrikant.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

BMW neemt i3 vervroegd uit productie | Automotive Online

BMW neemt i3 vervroegd uit productie

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: BMW

BMW stopt met het bouwen van de elektrische i3. BMW heeft het bericht bevestigd. Oorspronkelijk zou de auto tot 2024 geproduceerd worden. Nu rolt in juli de laatste i3 van de band.

De i3 is bijna tien jaar op de markt geweest. In totaal werden er zo’n 250 duizend van verkocht, waarvan een kleine tienduizend in Nederland. BMW stopt met de i3 als gevolg van een afnemende vraag naar het model. 

De fabrikant stelt met Mini Electric en de dit jaar te lanceren BMW iX1 goede alternatieven voor de huidige klanten van de BMW i3 te bieden en verwacht dat deze modellen beter zullen verkopen. “Daarom is besloten om de productie van de BMW i3 in de zomer van 2022 te staken ten gunste van Mini Electric en BMW iX1”, aldus de fabrikant.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.