Rivian noteert 1,1 miljard euro verlies in derde kwartaal

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Rivian

EV-startup Rivian heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geboekt van 1,1 miljard euro. Dat meldt het bedrijf vandaag. De omzet kwam uit op 800 miljoen. Het was de eerste keer dat het bedrijf kwartaalcijfers publiceert. 

Het bedrijf haalde recent 12 miljard op bij zijn beursgang. Het concern wil van dat geld een fabriek bouwen in de VS; daar trekt het 4 miljard voor euro uit. In deze fabriek in Georgia moeten jaarlijks 400 duizend auto’s gebouwd worden. Analisten verwachten dat Rivian de komende jaren zeker 8 miljard euro verlies zal maken.

Productie

Inmiddels worden er wel Rivians geproduceerd: dit kwartaal moeten er ongeveer duizend van de band rollen. De productie van de honderdduizend door Amazon – dat ook investeert in Rivian – bestelde voertuigen moet nog op gang komen. 

Rivian is in gesprek met onder andere VDL Groep over een productielocatie in Europa. Daarover heeft het bedrijf geen mededelingen gedaan.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.