‘Diess blijft aan als ceo bij Volkswagen, maar krijgt minder macht’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Herbert Diess blijft voorlopig aan bij VW. (Foto: Shutterstock)

Er lijkt voorlopig een einde te zijn gekomen aan het geschil tussen de ondernemingsraad van de Volkswagen Group en ceo Herbert Diess, waardoor zijn positie – volgens Duitse media- wankelde. VW-baas Ralf Brandstaetter neemt zitting in de Raad van Bestuur van het concern. Brandstaetter neemt ook de verantwoordelijkheid van de merken VW, Skoda en Seat over van Diess. Zo melden internationale media. 

De positie van Diess werd onzeker toen hij dit najaar in grote onmin raakte met de ondernemingsraad vanwege zijn voorgenomen reorganisatieplannen waarbij 30 duizend banen op het spel zouden staan. De familie Porsche-Piech, de meerderheidsaandeelhouder van VW, zou Diess steunen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Diess blijft aan als ceo bij Volkswagen, maar krijgt minder macht’ | Automotive Online

‘Diess blijft aan als ceo bij Volkswagen, maar krijgt minder macht’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Herbert Diess blijft voorlopig aan bij VW. (Foto: Shutterstock)

Er lijkt voorlopig een einde te zijn gekomen aan het geschil tussen de ondernemingsraad van de Volkswagen Group en ceo Herbert Diess, waardoor zijn positie – volgens Duitse media- wankelde. VW-baas Ralf Brandstaetter neemt zitting in de Raad van Bestuur van het concern. Brandstaetter neemt ook de verantwoordelijkheid van de merken VW, Skoda en Seat over van Diess. Zo melden internationale media. 

De positie van Diess werd onzeker toen hij dit najaar in grote onmin raakte met de ondernemingsraad vanwege zijn voorgenomen reorganisatieplannen waarbij 30 duizend banen op het spel zouden staan. De familie Porsche-Piech, de meerderheidsaandeelhouder van VW, zou Diess steunen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.