Renault verwerft belang in occasionportaal Heycar

Jeroen Vos Jeroen Vos
De Renault Groep neemt een belang in occasionportaal Heycar. (Foto: Shutterstock)

De Renault Groep neemt een belang in occasionportaal Heycar. Naast de autofabrikant participeert ook zijn dochteronderneming RCI Bank and Services in het portaal waarin ook Volkswagen en Daimler aandelen hebben. Dat maakt de autofabrikant bekend.

De Franse autofabrikant, die over het afgelopen half jaar zwarte cijfers noteerde, gaat de ontwikkeling van het platform in Frankrijk ondersteunen. Dat gebeurt door Carizy, een start-up in C2C-bemiddeling die in 2018 werd overgenomen door Renault, te betrekken bij het occasionportaal. Daarnaast vult de autofabrikant het aanbod het B2C-aanbod van het occasionportaal aan om zodoende de C2C-activiteiten van Heycart te stimuleren. RCI Bank and Services biedt financieringen aan voor de occasions die door Renault-dealers op het portaal gezet worden.Lees meer over Heycar en andere initiatieven voor b2c-verkoop door autofabrikanten.

Waardeketen

Luca de Meo, ceo Renault Groep sinds juli 2020, stelt dat Heycar in de afgelopen jaren een belangrijke speler in de online verkoop van occasions is geworden. “Wij willen via dit partnerschap de concurrentiepositie van ons verkoopnetwerk over de hele waardeketen van occasions vergroten. Van inkoop tot aftersales, inclusief reconditionering, marketing en verkoop van financieringen en diensten”, aldus De Meo.

Renault maakt niet bekend hoe groot het belang is en welk bedrag het bedrijf betaald heeft voor het belang. Naar verwachting wordt de transactie in het vierde kwartaal van 2021 afgerond.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.