Onderzoek: Van Mossel op derde plek in België, D’Ieteren op nummer één in 2020

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
België is bezig met een inhaalslag rondom fusies en overnames. (Foto: Shutterstock)

De Van Mossel Automotive Groep is vorig jaar gestegen van de vierde naar de derde plek in de ranglijst van grootste Belgische autodealers. Zo blijkt uit onderzoek van Aumacon.

Volgens het marktonderzoeksbureau is in België een inhaalslag gaande rondom overnames en fusies in de autoretailsector. Het verhandelen van auto’s gaat zich steeds meer concentreren rond de grote dealergroepen, aldus Aumacon. Met name Van Mossel is ook in 2021 al zeer actief met overnames en lijfde eerder bijvoorbeeld ook al Fidenco in. Schaalvergroting zet nu ook in België verder door.

Marktaandeel

Waren de 50 grootste autodealers in 2018 nog goed voor 34,4 procent van de nieuwverkoop van personen- en bestelauto’s, in 2020 is dit aandeel gestegen tot 49,7 procent. In de top 10 ligt dit percentage in 2020 op 22,9 procent, terwijl dat in 2018 nog 15,5 procent bedroeg. Ter vergelijking: de Nederland top 50 is volgens Aumacon, goed voor een marktaandeel van 72,4 procent. “Zover is het in België nog niet, maar dat er sprake is van een snelle inhaalbeweging, is evident”, aldus Aumacon. 

D’Ieteren gaat al jaren op kop in de verkoop van nieuwe auto’s in België, gevolgd door A&M Invest en Van Mossel op de derde plek.“Over verdere Europese expansie hebben we nog geen besluit genomen”, zei Eric Berkhof eerder dit jaar in een interview tegen Automotive.

Onderzoek: Van Mossel op derde plek in België, D’Ieteren op nummer één in 2020 | Automotive Online

Onderzoek: Van Mossel op derde plek in België, D’Ieteren op nummer één in 2020

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
België is bezig met een inhaalslag rondom fusies en overnames. (Foto: Shutterstock)

De Van Mossel Automotive Groep is vorig jaar gestegen van de vierde naar de derde plek in de ranglijst van grootste Belgische autodealers. Zo blijkt uit onderzoek van Aumacon.

Volgens het marktonderzoeksbureau is in België een inhaalslag gaande rondom overnames en fusies in de autoretailsector. Het verhandelen van auto’s gaat zich steeds meer concentreren rond de grote dealergroepen, aldus Aumacon. Met name Van Mossel is ook in 2021 al zeer actief met overnames en lijfde eerder bijvoorbeeld ook al Fidenco in. Schaalvergroting zet nu ook in België verder door.

Marktaandeel

Waren de 50 grootste autodealers in 2018 nog goed voor 34,4 procent van de nieuwverkoop van personen- en bestelauto’s, in 2020 is dit aandeel gestegen tot 49,7 procent. In de top 10 ligt dit percentage in 2020 op 22,9 procent, terwijl dat in 2018 nog 15,5 procent bedroeg. Ter vergelijking: de Nederland top 50 is volgens Aumacon, goed voor een marktaandeel van 72,4 procent. “Zover is het in België nog niet, maar dat er sprake is van een snelle inhaalbeweging, is evident”, aldus Aumacon. 

D’Ieteren gaat al jaren op kop in de verkoop van nieuwe auto’s in België, gevolgd door A&M Invest en Van Mossel op de derde plek.“Over verdere Europese expansie hebben we nog geen besluit genomen”, zei Eric Berkhof eerder dit jaar in een interview tegen Automotive.