‘Volvo legt productie Zweedse fabriek week stil door chiptekort’

Chiptekort • Pas in het vierde kwartaal zou het tekort aan chips worden ingelopen, meldt de Taiwanese overheid.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Autofabrikant Volvo legt de productie volgende week stil als gevolg van het tekort aan chips. Dat meldt de fabrikant aan persbureau Reuters. Volvo zag zich, net als bijna alle andere fabrikanten, al meerdere malen genoodzaakt om de productie stil te leggen. 

Volgens de fabrikant wordt de productie ook geraakt door corona-uitbraken. Volvo, dat een beursgang overweegt, meldde eerder dat de groei in de tweede helft van het jaar lager zal zijn als gevolg van het chiptekort. 

Vandaag melden Taiwanese autoriteiten aan Reuters dat ze verwachten dat in het vierde kwartaal van dit jaar het grootste tekort aan chips is ingelopen. De Taiwanese chipindustrie is een van de belangrijkste schakels in de wereldwijde productie van chips. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.