‘Volvo voert tijdelijke productiestop door in Zweedse fabriek’

Chiptekort • De Zweedse autofabrikant zette eerder het werk stil in zijn Belgische fabriek.
Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Volvo Cars hoopt eind deze week de productie weer te hervatten in zijn Zweedse fabriek. (Foto: Shutterstock)

Volvo Cars voert vanwege het chiptekort een tijdelijke productiestop door in zijn Zweedse fabriek nabij Göteborg. De autofabrikant hoopt het werk voor het eind van deze week te kunnen hervatten. Dat schrijft Automotive News Europe.

In juni leidde het tekort aan halfgeleiders al tot een productieonderbreking in de Belgische fabriek in Gent. Ook andere autofabrikanten, zoals Mercedes-Benz en BMW, moesten noodgedwongen aan de rem trekken bij de productie van hun auto’s.

Over de eerste helft van 2021 boekte Volvo naar eigen zeggen de hoogste halfjaarwinst ooit omdat de vraag naar elektrische auto’s en plug-in hybrides toeneemt. Voor het tweede half jaar verwacht Volvo geen sterke groei in verkopen en omzet, tenzij de levering van halfgeleiders verbetert.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘Volvo voert tijdelijke productiestop door in Zweedse fabriek’ | Automotive Online

‘Volvo voert tijdelijke productiestop door in Zweedse fabriek’

Chiptekort • De Zweedse autofabrikant zette eerder het werk stil in zijn Belgische fabriek.
Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Volvo Cars hoopt eind deze week de productie weer te hervatten in zijn Zweedse fabriek. (Foto: Shutterstock)

Volvo Cars voert vanwege het chiptekort een tijdelijke productiestop door in zijn Zweedse fabriek nabij Göteborg. De autofabrikant hoopt het werk voor het eind van deze week te kunnen hervatten. Dat schrijft Automotive News Europe.

In juni leidde het tekort aan halfgeleiders al tot een productieonderbreking in de Belgische fabriek in Gent. Ook andere autofabrikanten, zoals Mercedes-Benz en BMW, moesten noodgedwongen aan de rem trekken bij de productie van hun auto’s.

Over de eerste helft van 2021 boekte Volvo naar eigen zeggen de hoogste halfjaarwinst ooit omdat de vraag naar elektrische auto’s en plug-in hybrides toeneemt. Voor het tweede half jaar verwacht Volvo geen sterke groei in verkopen en omzet, tenzij de levering van halfgeleiders verbetert.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.