‘Daimler en Bosch stoppen gezamenlijke ontwikkeling robotaxi’

Jeroen Vos Jeroen Vos
Een robotaxi van Mercedes-Benz. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Daimler en toeleverancier Bosch zetten een punt achter de gezamenlijke ontwikkeling van een robotaxi voor het stadsverkeer. Een einddatum is nog niet vastgesteld. Beide bedrijven geven aan dat ze afzonderlijk verder werken aan een eigen robotaxi. Dat meldt het Duitse persbureau DPA.

Tijdens het project bleek volgens Bosch-directeur Harald Kröger dat de uitdaging om robotaxi’s te ontwikkelen groter is dan de concerns vooraf voor mogelijk hielden. Toch blijft autonoom rijden een belangrijk deel uitmaken van de strategie van de toeleverancier, zo zegt een woordvoerder van Bosch tegen dagblad Süddeutsche Zeitung. Eerder gaf Volkmar Denner, bestuursvoorzitter van Bosch, aan dat hij een sterke groei verwacht in de markt voor robotaxi’s. De samenwerking tussen de autofabrikant en de toeleverancier zou kennis opgeleverd hebben op het gebied van aandrijving en omgevingsperceptie.

Het eind van de gezamenlijke ontwikkeling van een robotaxi heeft geen gevolgen voor andere projecten waarvoor de concerns samenwerken. Voor de ontwikkeling van autonome auto’s werkt Daimler al geruime tijd samen met BMW.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘Daimler en Bosch stoppen gezamenlijke ontwikkeling robotaxi’ | Automotive Online

‘Daimler en Bosch stoppen gezamenlijke ontwikkeling robotaxi’

Jeroen Vos Jeroen Vos
Een robotaxi van Mercedes-Benz. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Daimler en toeleverancier Bosch zetten een punt achter de gezamenlijke ontwikkeling van een robotaxi voor het stadsverkeer. Een einddatum is nog niet vastgesteld. Beide bedrijven geven aan dat ze afzonderlijk verder werken aan een eigen robotaxi. Dat meldt het Duitse persbureau DPA.

Tijdens het project bleek volgens Bosch-directeur Harald Kröger dat de uitdaging om robotaxi’s te ontwikkelen groter is dan de concerns vooraf voor mogelijk hielden. Toch blijft autonoom rijden een belangrijk deel uitmaken van de strategie van de toeleverancier, zo zegt een woordvoerder van Bosch tegen dagblad Süddeutsche Zeitung. Eerder gaf Volkmar Denner, bestuursvoorzitter van Bosch, aan dat hij een sterke groei verwacht in de markt voor robotaxi’s. De samenwerking tussen de autofabrikant en de toeleverancier zou kennis opgeleverd hebben op het gebied van aandrijving en omgevingsperceptie.

Het eind van de gezamenlijke ontwikkeling van een robotaxi heeft geen gevolgen voor andere projecten waarvoor de concerns samenwerken. Voor de ontwikkeling van autonome auto’s werkt Daimler al geruime tijd samen met BMW.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.