‘Rechter verwerpt bezwaren milieubeweging tegen Duitse gigafabriek Tesla’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Tesla mag verder bouwen aan de gigafabriek in Berlijn. (Foto: Shutterstock)

De Duitse rechtbank heeft de bezwaren van milieubewegingen tegen de bouwvergunning van de gigafabriek van Tesla in Berlijn verworpen. De autofabriek kan de werkzaamheden aan de fabriek hervatten. Zo meldt Reuters.

De milieubewegingen Grüne Liga en Nabu gingen naar de rechter, omdat de Duitse autoriteiten de tijdelijke bouwvergunning niet wilde intrekken. De twee groepen protesteren al langer tegen de bouw, omdat ze denken dat de fabriek veel giftige gassen zal uitstoten en menen dat Tesla niet voldoende doet om dat te voorkomen. 

De realisatie van de gigafabriek in Duitsland is de afgelopen periode al vaker vertraagd, onder andere door milieugroeperingen die tegen de bomenkap protesteerden of meenden dat de fabriek teveel water zou gaan verbruiken.

Volgens Tesla-topman Elon Musk kan de fabriek in Duitsland ‘de grootste productielocatie voor batterijen ter wereld worden’. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Rechter verwerpt bezwaren milieubeweging tegen Duitse gigafabriek Tesla’ | Automotive Online

‘Rechter verwerpt bezwaren milieubeweging tegen Duitse gigafabriek Tesla’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Tesla mag verder bouwen aan de gigafabriek in Berlijn. (Foto: Shutterstock)

De Duitse rechtbank heeft de bezwaren van milieubewegingen tegen de bouwvergunning van de gigafabriek van Tesla in Berlijn verworpen. De autofabriek kan de werkzaamheden aan de fabriek hervatten. Zo meldt Reuters.

De milieubewegingen Grüne Liga en Nabu gingen naar de rechter, omdat de Duitse autoriteiten de tijdelijke bouwvergunning niet wilde intrekken. De twee groepen protesteren al langer tegen de bouw, omdat ze denken dat de fabriek veel giftige gassen zal uitstoten en menen dat Tesla niet voldoende doet om dat te voorkomen. 

De realisatie van de gigafabriek in Duitsland is de afgelopen periode al vaker vertraagd, onder andere door milieugroeperingen die tegen de bomenkap protesteerden of meenden dat de fabriek teveel water zou gaan verbruiken.

Volgens Tesla-topman Elon Musk kan de fabriek in Duitsland ‘de grootste productielocatie voor batterijen ter wereld worden’. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.