Audi: alle nieuwe modellen elektrisch vanaf 2026

Jeroen Vos Jeroen Vos
De Audi e-tron, een van de volledig elektrische modellen van de autofabrikant. (Foto: Audi)

Audi brengt vanaf 2026 alleen nog nieuwe modellen op de markt met een volledig elektrische aandrijflijn. De productie van verbrandingsmotoren wordt afgebouwd en in 2033 gestaakt. Dat meldt de autofabrikant.

Audi breidt in de komende jaren zijn elektrische aanbod verder uit, waarbij het rond 2025 meer dan twintig modellen in zijn gamma wenst te hebben en in 2050 volledig klimaatneutraal wil kunnen produceren. Op dit moment heeft de fabrikant meerdere versies van de e-Tron, waaronder de GT en Q4. Markus Duesmann, ceo van Audi AG, stelt dat het bedrijf hiermee een goede stap zet richting het elektrische tijdperk. “Ik geloof niet in een verbod op de verbrandingsmotor, maar wel in het succes van technologie en innovatie.”

Stoppen

Duesmann kondigde de plannen al in maart aan, via een interview met Automobilwoche. Destijds werd als voornaamste reden genoemd dat de nieuwe uitstootnorm Euro-7 feitelijk het einde van de verbrandingsmotor inluidt, hoewel later bleek dat de norm wellicht nog iets wordt versoepeld. Audi is niet het eerste merk dat aankondigt te stoppen met de verbrandingsmotor. Zo kondigde Jaguar eerder aan vanaf 2025 enkel nog EV’s te bouwen, en Volvo vanaf 2030.

Audi verwacht wel dat er ook na 2033 vraag naar verbrandingsmotoren blijft, onder andere in China. In die regio’s wordt er waarschijnlijk gebruik gemaakt van lokaal geproduceerde verbrandingsmotoren.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Audi: alle nieuwe modellen elektrisch vanaf 2026 | Automotive Online

Audi: alle nieuwe modellen elektrisch vanaf 2026

Jeroen Vos Jeroen Vos
De Audi e-tron, een van de volledig elektrische modellen van de autofabrikant. (Foto: Audi)

Audi brengt vanaf 2026 alleen nog nieuwe modellen op de markt met een volledig elektrische aandrijflijn. De productie van verbrandingsmotoren wordt afgebouwd en in 2033 gestaakt. Dat meldt de autofabrikant.

Audi breidt in de komende jaren zijn elektrische aanbod verder uit, waarbij het rond 2025 meer dan twintig modellen in zijn gamma wenst te hebben en in 2050 volledig klimaatneutraal wil kunnen produceren. Op dit moment heeft de fabrikant meerdere versies van de e-Tron, waaronder de GT en Q4. Markus Duesmann, ceo van Audi AG, stelt dat het bedrijf hiermee een goede stap zet richting het elektrische tijdperk. “Ik geloof niet in een verbod op de verbrandingsmotor, maar wel in het succes van technologie en innovatie.”

Stoppen

Duesmann kondigde de plannen al in maart aan, via een interview met Automobilwoche. Destijds werd als voornaamste reden genoemd dat de nieuwe uitstootnorm Euro-7 feitelijk het einde van de verbrandingsmotor inluidt, hoewel later bleek dat de norm wellicht nog iets wordt versoepeld. Audi is niet het eerste merk dat aankondigt te stoppen met de verbrandingsmotor. Zo kondigde Jaguar eerder aan vanaf 2025 enkel nog EV’s te bouwen, en Volvo vanaf 2030.

Audi verwacht wel dat er ook na 2033 vraag naar verbrandingsmotoren blijft, onder andere in China. In die regio’s wordt er waarschijnlijk gebruik gemaakt van lokaal geproduceerde verbrandingsmotoren.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.