‘Nederlandse investeerder onder overnamekandidaten Streetscooter’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Streetscooter heeft Deutsche Post al 100 miljoen euro gekost (foto: Shutterstock)

Er zijn op het moment vier geïnteresseerde partijen voor overname van Streetscooter in Aken, meldt het Duitse Manager Magazin. De fabrikant van elektrische bestelwagens is eigendom van Deutsche Post/DHL en staat al jaren in de etalage. Tot nog toe waren er geen kopers te vinden. Vorig jaar werd aangekondigd dat de productie eind 2020 zou stoppen

Chinees, Amerikaans of Europees? 

Van de vier geïnteresseerde partijen komen er twee uit China: toeleverancier Neapco en autofabrikant Chery. Er is belangstelling van een Amerikaanse investeerder en de vierde mogelijke overnamekandidaat is Nazif Destani, oprichter van de in Eindhoven gevestigde investeerder ND Group. Destani is van oorsprong Albanees en woont in Düsseldorf. ND Group was vorig jaar ook al de redder van de e.Go, een compacte elektrische personenauto. 

Streetscooter was in 2013 een eigenwijze startup met een eenvoudige elektrische besteller, die de grote fabrikanten niet konden leveren. Deutsche Post/DHL besloot het bedrijf te kopen en de productie op te schalen. Ook in Nederland rijden inmiddels zo’n 400 Streetscooters in de stadsdistributie. 

100 miljoen verlies

Volgens Manager Magazin probeert Deutsche Post al jarenlang om Streetscooter te verkopen, maar zonder succes. Streetscooter zou al ruim 100 miljoen euro verlies hebben geleden. De productie is op een zeer laag pitje gezet. Dat er nu ineens toch interesse voor Streetscooter is zou te maken hebben met de hype rond elektrisch rijden en aangekondigde overheidssubsidies.

‘Nederlandse investeerder onder overnamekandidaten Streetscooter’ | Automotive Online

‘Nederlandse investeerder onder overnamekandidaten Streetscooter’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Streetscooter heeft Deutsche Post al 100 miljoen euro gekost (foto: Shutterstock)

Er zijn op het moment vier geïnteresseerde partijen voor overname van Streetscooter in Aken, meldt het Duitse Manager Magazin. De fabrikant van elektrische bestelwagens is eigendom van Deutsche Post/DHL en staat al jaren in de etalage. Tot nog toe waren er geen kopers te vinden. Vorig jaar werd aangekondigd dat de productie eind 2020 zou stoppen

Chinees, Amerikaans of Europees? 

Van de vier geïnteresseerde partijen komen er twee uit China: toeleverancier Neapco en autofabrikant Chery. Er is belangstelling van een Amerikaanse investeerder en de vierde mogelijke overnamekandidaat is Nazif Destani, oprichter van de in Eindhoven gevestigde investeerder ND Group. Destani is van oorsprong Albanees en woont in Düsseldorf. ND Group was vorig jaar ook al de redder van de e.Go, een compacte elektrische personenauto. 

Streetscooter was in 2013 een eigenwijze startup met een eenvoudige elektrische besteller, die de grote fabrikanten niet konden leveren. Deutsche Post/DHL besloot het bedrijf te kopen en de productie op te schalen. Ook in Nederland rijden inmiddels zo’n 400 Streetscooters in de stadsdistributie. 

100 miljoen verlies

Volgens Manager Magazin probeert Deutsche Post al jarenlang om Streetscooter te verkopen, maar zonder succes. Streetscooter zou al ruim 100 miljoen euro verlies hebben geleden. De productie is op een zeer laag pitje gezet. Dat er nu ineens toch interesse voor Streetscooter is zou te maken hebben met de hype rond elektrisch rijden en aangekondigde overheidssubsidies.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.