‘Alfa Romeo, DS en Lancia gaan gezamenlijk auto’s bouwen’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Stellantis

Binnen Stellantis gaan Alfa Romeo, DS en Lancia gezamenlijk een platform, aandrijflijnen en auto’s ontwikkelen. Dat melden internationale media op basis van een persconferentie bij het fusiebedrijf. De drie merken gaan de premiumdivisie van de fabrikant vormen. Vooralsnog blijven de oorspronkelijke productieplannen van de merken gewijzigd.

Vanaf 2024 is het de bedoeling dat de merken de eerste gezamenlijk ontwikkelde modellen op de markt gaan brengen. Jean-Philippe Imparato, die bij Stellantis verantwoordelijk is voor Alfa Romeo, krijgt de leiding over het project. 

De drie merken verkochten vorig jaar opgeteld een kleine 120 duizend voertuigen. Mercedes verkocht alleen al net zoveel A-klasses. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Alfa Romeo, DS en Lancia gaan gezamenlijk auto’s bouwen’ | Automotive Online

‘Alfa Romeo, DS en Lancia gaan gezamenlijk auto’s bouwen’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Stellantis

Binnen Stellantis gaan Alfa Romeo, DS en Lancia gezamenlijk een platform, aandrijflijnen en auto’s ontwikkelen. Dat melden internationale media op basis van een persconferentie bij het fusiebedrijf. De drie merken gaan de premiumdivisie van de fabrikant vormen. Vooralsnog blijven de oorspronkelijke productieplannen van de merken gewijzigd.

Vanaf 2024 is het de bedoeling dat de merken de eerste gezamenlijk ontwikkelde modellen op de markt gaan brengen. Jean-Philippe Imparato, die bij Stellantis verantwoordelijk is voor Alfa Romeo, krijgt de leiding over het project. 

De drie merken verkochten vorig jaar opgeteld een kleine 120 duizend voertuigen. Mercedes verkocht alleen al net zoveel A-klasses. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.