‘Beurswaarde Tesla schiet omhoog voor debuut op S&P 500′

Jeroen Vos Jeroen Vos
Tesla-fabriek.
(Foto: Shutterstock)

Het debuut dat Tesla vandaag maakt in de S&P 500 beursindex heeft er vrijdag voor gezorgd dat de beurswaarde van het bedrijf is gestegen naar 660 miljard dollar (541 miljard euro). Sinds het debuut in november werd aangekondigd in de aandelenindex van grootste Amerikaanse bedrijven, stegen de aandelen van Tesla met 70 procent. Dat maakt persbureau Reuters bekend.

De aandelen van het bedrijf van miljardair Elon Musk stegen in 2020 met 700 procent, waardoor het inmiddels de zesde hoogst genoteerde onderneming van de Verenigde Staten is. De beurswaarde van het bedrijf is sinds afgelopen maand gestegen van circa 329 miljard euro naar 541 miljard euro. De beurswaarde van Tesla blijft stijgen, maar koersanalisten vrezen dat een koersval onvermijdelijk is. 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘Beurswaarde Tesla schiet omhoog voor debuut op S&P 500′ | Automotive Online

‘Beurswaarde Tesla schiet omhoog voor debuut op S&P 500′

Jeroen Vos Jeroen Vos
Tesla-fabriek.
(Foto: Shutterstock)

Het debuut dat Tesla vandaag maakt in de S&P 500 beursindex heeft er vrijdag voor gezorgd dat de beurswaarde van het bedrijf is gestegen naar 660 miljard dollar (541 miljard euro). Sinds het debuut in november werd aangekondigd in de aandelenindex van grootste Amerikaanse bedrijven, stegen de aandelen van Tesla met 70 procent. Dat maakt persbureau Reuters bekend.

De aandelen van het bedrijf van miljardair Elon Musk stegen in 2020 met 700 procent, waardoor het inmiddels de zesde hoogst genoteerde onderneming van de Verenigde Staten is. De beurswaarde van het bedrijf is sinds afgelopen maand gestegen van circa 329 miljard euro naar 541 miljard euro. De beurswaarde van Tesla blijft stijgen, maar koersanalisten vrezen dat een koersval onvermijdelijk is. 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.