Volvo-ceo Samuelsson pleit voor verbod op brandstofauto’s

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
De Volvo XC40 Recharge. (Foto: Volvo)

Volvo verwacht dat in 2025 de helft van de verkoop van het merk uit elektrische auto’s bestaat. Dat vertelde ceo Hakan Samuelsson in een online event van de Financial Times. Hij vertelde daarin ook dat het de ambitie van Volvo is om de brandstofmotor uit te faseren, om vanaf 2030 als volledig elektrisch merk verder te gaan. Op dit moment heeft Volvo één volledig elektrisch model in zijn gamma, de XC40 Recharge. Ongeveer 25 procent van de Europese Volvo-verkoop betreft een hybride. “De brandstofmotor is technologie van het verleden. Een verbod op de verkoop ervan is een betere manier om te elektrificeren dan subsidies: Een businessmodel dat is gestoeld op incentives is niet toekomstbestendig”, aldus Samuelsson tegenover FT.

Europa heeft volgens de topman grote kansen om een leidende positie in te nemen in de elektrificatie. Tussen brancheorganisaties en overheden is wel veel discussie over de laadinfrastructuur en de subsidiëren van EV’s.

‘Fusiegesprekken Volvo en Geely volgend jaar verder’

Samuelsson ging ook nog in op de fusiegesprekken met Geely, dat sinds 2010 al eigenaar is van Volvo. Hij verwacht dat de gesprekken in het eerste kwartaal een vervolg krijgen.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Reacties

  • B.M. Hijkoop

    Wat een hypocriete man is die Samuelson , bah

Volvo-ceo Samuelsson pleit voor verbod op brandstofauto’s | Automotive Online

Volvo-ceo Samuelsson pleit voor verbod op brandstofauto’s

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
De Volvo XC40 Recharge. (Foto: Volvo)

Volvo verwacht dat in 2025 de helft van de verkoop van het merk uit elektrische auto’s bestaat. Dat vertelde ceo Hakan Samuelsson in een online event van de Financial Times. Hij vertelde daarin ook dat het de ambitie van Volvo is om de brandstofmotor uit te faseren, om vanaf 2030 als volledig elektrisch merk verder te gaan. Op dit moment heeft Volvo één volledig elektrisch model in zijn gamma, de XC40 Recharge. Ongeveer 25 procent van de Europese Volvo-verkoop betreft een hybride. “De brandstofmotor is technologie van het verleden. Een verbod op de verkoop ervan is een betere manier om te elektrificeren dan subsidies: Een businessmodel dat is gestoeld op incentives is niet toekomstbestendig”, aldus Samuelsson tegenover FT.

Europa heeft volgens de topman grote kansen om een leidende positie in te nemen in de elektrificatie. Tussen brancheorganisaties en overheden is wel veel discussie over de laadinfrastructuur en de subsidiëren van EV’s.

‘Fusiegesprekken Volvo en Geely volgend jaar verder’

Samuelsson ging ook nog in op de fusiegesprekken met Geely, dat sinds 2010 al eigenaar is van Volvo. Hij verwacht dat de gesprekken in het eerste kwartaal een vervolg krijgen.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Reacties

  • B.M. Hijkoop

    Wat een hypocriete man is die Samuelson , bah