Belgische autobranche vraagt om ‘heropening mobiliteitssector’

https://automotive-online.nl/tags/corona-virus • Bij onze Zuiderburen zijn autobedrijven volledig gesloten tijdens de lockdown.
Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Belgische brancheverenigingen vragen om heropening van de mobiliteitssector. (Foto: Shutterstock)

De Belgische auto-importeursvereniging Febiac, leasebranchevereniging Renta en autoretailvereniging Traxio vragen de Belgische ministers vandaag in een open brief om de mobiliteitssector te heropenen. Ze vrezen dat als de maatregelen niet worden versoepeld, “onze ondernemers en hun levenswerk verder de dieperik inglijden”.

De branche stelt voor om op basis van een aantal heldere regels een aantal coronamaatregelen bij te stellen. “Met de beste wil van de wereld begrijpen wij niet hoe bijvoorbeeld een carwashbeurt, een bezoek aan een showroom of fietsenwinkel of het oppikken van een voertuig bij een verhuurkantoor of voor een testrit het virus onvermijdelijk de wind in de zeilen zou geven.”

De verenigingen hopen dat met het voorzichtig heropenen van bijvoorbeeld auto- en fietsbedrijven, de orderportefeuille voor volgend jaar weer enigszins gevuld raakt en de branche weer wat op adem kan komen. In Nederland bleven autobedrijven open, onder andere omdat apk- en onderhoudswerkzaamheden aan vervoermiddelen als essentieel worden gezien voor de veiligheid in het verkeer.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Belgische autobranche vraagt om ‘heropening mobiliteitssector’ | Automotive Online

Belgische autobranche vraagt om ‘heropening mobiliteitssector’

https://automotive-online.nl/tags/corona-virus • Bij onze Zuiderburen zijn autobedrijven volledig gesloten tijdens de lockdown.
Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Belgische brancheverenigingen vragen om heropening van de mobiliteitssector. (Foto: Shutterstock)

De Belgische auto-importeursvereniging Febiac, leasebranchevereniging Renta en autoretailvereniging Traxio vragen de Belgische ministers vandaag in een open brief om de mobiliteitssector te heropenen. Ze vrezen dat als de maatregelen niet worden versoepeld, “onze ondernemers en hun levenswerk verder de dieperik inglijden”.

De branche stelt voor om op basis van een aantal heldere regels een aantal coronamaatregelen bij te stellen. “Met de beste wil van de wereld begrijpen wij niet hoe bijvoorbeeld een carwashbeurt, een bezoek aan een showroom of fietsenwinkel of het oppikken van een voertuig bij een verhuurkantoor of voor een testrit het virus onvermijdelijk de wind in de zeilen zou geven.”

De verenigingen hopen dat met het voorzichtig heropenen van bijvoorbeeld auto- en fietsbedrijven, de orderportefeuille voor volgend jaar weer enigszins gevuld raakt en de branche weer wat op adem kan komen. In Nederland bleven autobedrijven open, onder andere omdat apk- en onderhoudswerkzaamheden aan vervoermiddelen als essentieel worden gezien voor de veiligheid in het verkeer.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.