Ceo Continental vertrekt vanwege gezondheidsproblemen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Elmar Degenhart vertrekt per direct als ceo van Continental vanwege zijn gezondheid. (Foto: Continental)

De ceo van Continental, Elmar Degenhart, heeft om gezondheidsredenen besloten op te stappen. Zo meldt Continental. Degenhart is sinds elf jaar ceo van Continental en was tot en met 2024 aangesteld als ceo van de Duitse toeleverancier.

Het concern meldt dat de Raad van Commissarissen op korte termijn bijeenkomt om te beslissen over een opvolger.

Eerder dit jaar kondigde Degenhart aangescherpte reorganisatieplannen aan waardoor tienduizenden banen op de tocht staan bij de toeleverancier. “De industrie maakt de grootste crisis in 70 jaar mee. Onderdelenleveranciers worden hard geraakt”, aldus Degenhart. In totaal werken er 232 duizend mensen bij Continental, waarvan 59 duizend in Duitsland.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Ceo Continental vertrekt vanwege gezondheidsproblemen | Automotive Online

Ceo Continental vertrekt vanwege gezondheidsproblemen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Elmar Degenhart vertrekt per direct als ceo van Continental vanwege zijn gezondheid. (Foto: Continental)

De ceo van Continental, Elmar Degenhart, heeft om gezondheidsredenen besloten op te stappen. Zo meldt Continental. Degenhart is sinds elf jaar ceo van Continental en was tot en met 2024 aangesteld als ceo van de Duitse toeleverancier.

Het concern meldt dat de Raad van Commissarissen op korte termijn bijeenkomt om te beslissen over een opvolger.

Eerder dit jaar kondigde Degenhart aangescherpte reorganisatieplannen aan waardoor tienduizenden banen op de tocht staan bij de toeleverancier. “De industrie maakt de grootste crisis in 70 jaar mee. Onderdelenleveranciers worden hard geraakt”, aldus Degenhart. In totaal werken er 232 duizend mensen bij Continental, waarvan 59 duizend in Duitsland.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.