Tomtom optimistisch ondanks verlies van 67 miljoen euro

Jeroen Vos Jeroen Vos
(Foto: Shutterstock)

Tomtom neemt een herstel van de markt waar, ondanks een verlies van 67 miljoen euro in het derde kwartaal. De omzet daalde met 10 procent naar 147,9 miljoen euro. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Het navigatiebedrijf houdt zich echter vast aan de omzetstijging die het bedrijf realiseerde in het afgelopen kwartaal, waarbij Tomtom in het eerste half jaar zwaar getroffen werd door fabriekssluitingen. Zo lag de omzet in het derde kwartaal 20 procent hoger dan in het tweede kwartaal (123,7 miljoen).

Harold Goddijn, ceo Tomtom, stelt dan ook dat de marktomstandigheden zich blijven verbeteren. “We zijn blij dat onze Automotive business een robuuste operationele omzetgroei laat zien.”

Over heel 2020 komt de omzet uit op 402 miljoen euro (-26%) en het verlies op -191 miljoen euro. Vorig jaar maakte het bedrijf in deze periode 702 miljoen euro winst door de verkoop van de telematicatak.

Ook meldt Tomtom de samenwerking met Uber te verlengen, een belangrijke mijlpaal voor het navigatiebedrijf aldus Tomtom. 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Tomtom optimistisch ondanks verlies van 67 miljoen euro | Automotive Online

Tomtom optimistisch ondanks verlies van 67 miljoen euro

Jeroen Vos Jeroen Vos
(Foto: Shutterstock)

Tomtom neemt een herstel van de markt waar, ondanks een verlies van 67 miljoen euro in het derde kwartaal. De omzet daalde met 10 procent naar 147,9 miljoen euro. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Het navigatiebedrijf houdt zich echter vast aan de omzetstijging die het bedrijf realiseerde in het afgelopen kwartaal, waarbij Tomtom in het eerste half jaar zwaar getroffen werd door fabriekssluitingen. Zo lag de omzet in het derde kwartaal 20 procent hoger dan in het tweede kwartaal (123,7 miljoen).

Harold Goddijn, ceo Tomtom, stelt dan ook dat de marktomstandigheden zich blijven verbeteren. “We zijn blij dat onze Automotive business een robuuste operationele omzetgroei laat zien.”

Over heel 2020 komt de omzet uit op 402 miljoen euro (-26%) en het verlies op -191 miljoen euro. Vorig jaar maakte het bedrijf in deze periode 702 miljoen euro winst door de verkoop van de telematicatak.

Ook meldt Tomtom de samenwerking met Uber te verlengen, een belangrijke mijlpaal voor het navigatiebedrijf aldus Tomtom. 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.