‘Hertz gedwarsboomd door beurswaakhond bij uitgifte aandelen’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Hertz heeft in Amerika uitstel van betaling aangevraagd. (Foto: Shutterstock)

Het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Hertz mag geen nieuwe aandelen uitgeven ter waarde van 500 miljoen dollar. Beurswaakhond SEC stak hier woensdag een stokje voor. Dit meldt Bloomberg vandaag.

Volgens SEC-voorzitter Jay Clayton heeft de beurswaakhond aan Hertz laten weten aanmerkingen te hebben op de uitgifte van aandelen. “Hertz kan niet verder gaan met de uitgifte tot onze bezwaren zijn opgelost”, vertelde hij aan omroep CNBC.

Eind vorige maand vroeg Hertz uitstel van betaling aan via een Chapter 11-procedure voor zijn verhuuractiviteiten in de Verenigde Staten en Canada. Het bedrijf heeft zwaar te lijden onder de afname van reizigers, waardoor de verhuurbranche zware klappen op heeft gelopen.

De strubbelingen van het moederbedrijf staan los van de activiteiten in Europa. Zo trekt de autoverhuur in Nederland dankzij de versoepelde coronamaatregelen juist weer aan, zo vertelde Henk van den Helder, managing director Hertz Benelux.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.