BYD start Europees EV-offensief in Noorwegen met suv Tang

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
De Tang moet Noorwegen in zijn greep houden. (Foto: BYD)

De Chinese autofabrikant BYD start deze week met de introductie van elektrische personenauto’s in Europa. Dat meldt het bedrijf via een persbericht. Er zijn ook plannen om later dit jaar een reeks batterij-elektrische bedrijfsvoertuigen naar Europa te brengen, inclusief bestelwagens, bakwagens en een trekker.

De eerste introductie is die van de Tang EV600, een vierwielaangedreven SUV met een actieradius van 520 kilometer (obv NEDC). De auto wordt in Noorwegen getest voor de Europese markt.
In november 2019 maakte BYD al bekend om eind 2020 elektrische vrachtwagens naar Europa te brengen, als aanvulling op de elektrische bussen.

De prijzen van de Tang EV600 zullen later dit jaar worden aangekondigd, wanneer in Noorwegen in de verkoop start. Noorwegen geldt dankzij zijn subsidiebeleid als aantrekkelijke introductiemarkt voor elektrische auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

BYD start Europees EV-offensief in Noorwegen met suv Tang | Automotive Online

BYD start Europees EV-offensief in Noorwegen met suv Tang

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
De Tang moet Noorwegen in zijn greep houden. (Foto: BYD)

De Chinese autofabrikant BYD start deze week met de introductie van elektrische personenauto’s in Europa. Dat meldt het bedrijf via een persbericht. Er zijn ook plannen om later dit jaar een reeks batterij-elektrische bedrijfsvoertuigen naar Europa te brengen, inclusief bestelwagens, bakwagens en een trekker.

De eerste introductie is die van de Tang EV600, een vierwielaangedreven SUV met een actieradius van 520 kilometer (obv NEDC). De auto wordt in Noorwegen getest voor de Europese markt.
In november 2019 maakte BYD al bekend om eind 2020 elektrische vrachtwagens naar Europa te brengen, als aanvulling op de elektrische bussen.

De prijzen van de Tang EV600 zullen later dit jaar worden aangekondigd, wanneer in Noorwegen in de verkoop start. Noorwegen geldt dankzij zijn subsidiebeleid als aantrekkelijke introductiemarkt voor elektrische auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.